Đukić Dejanović: Nema bojazni od utapanja SPS u SNS, imamo stabilno biračko telo

Vesti 30. avg 202111:49 19 komentara
N1

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će socijalisti nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) bez obzira da li će na predstojeće izbore izaći sami ili u koaliciji s tom strankom.

Đukić Dejanović je kazala agenciji Beta da su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili „veoma korektnu“ saradnju u pogledu sprovođenja državnih interesa.

„Tako da, išli zajedno ili odvojeno, naša politika će biti produbljivanje započetih državnih aktivnosti koje smo usvojili u poslednjih osam godina“, istakla je ona.

Upitana da li će eventualnu odluku o zajedničkom nastupu na izborima sa SNS prihvatiti i lokalni odbori SPS-a, Đukić Dejanović je rekla da će konačnu odluku doneti stranački organi.

„Svi oni koji se ne budu složili s odlukama organa partije, imaju drugih političkih opcija. Poštovanje dogovorene politike unutar SPS-a je jedan od postulata opstanka naše partije. I jedna i druga odluka o izlasku na izborima imaju svoja opravdanja, a najbitnije je da politika SPS bude i u perspektivi realizovana“, navela je Đukić Dejanović.

Na pitanje Bete da li za SPS postoji opasnost da dođe do utapanja u SNS, Đukić Dejanović je kazala da ta bojazan ne postoji jer ta stranka ima stabilno biračko telo.

„Na svakim izborima osvojimo 10-15 odsto glasova, što govori da je naše biračko telo verno SPS-u i da oni shvataju da su državni interesi važniji od političkih“, ocenila je ona.

Upitana da li SPS ima problem s time što se pojedinci iz vrha SNS-a dovode u vezu s organizovanim kriminalnim grupama, Đukić Dejanović je kazala da SPS ne vezuje kriminalne grupe s vrhom SNS-a.

„Državne institucije treba da provere sve sumnje o mogućoj sprezi kriminalnih grupa s predstavnicima vlasti. Svaka grupa koja radi mimo zakona treba da bude identifikovana i kažnjena. SPS smatra da povezivanje SNS-a s kriminalnim grupama predstavlja insinuaciju“, zaključila je Slavica Đukić Dejanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare