Đukanović Vučiću pismo piše – slobodna kritika ili „volej“ na temu Stefanović

Vesti 15. feb 202119:34 > 20:18 36 komentara

Umesto da razgovaraju u četiri oka, telefonom ili eventualno na sednici stranačkih organa, član glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović se predsedniku partije i Srbije Aleksandru Vučiću obratio otvorenim pismom, u vidu objave na društvenim mrežama. Šta u njemu piše, a šta Đukanović sugeriše?

Retko se u Srpskoj naprednoj stranci čuju disonantni tonovi, a još ređe kritika iz sopstvenih redova. Za takve ispade, po pravilu, zadužen je Vladimir Đukanović.

„Predsedniče, da se ne lažemo više, istina je da banda Veljka Belivuka nije mogla da radi sve to što je radila a da nije imala ozbiljnu logistiku naših ljudi. Da, ljudi iz naše stranke“, napisao je.

POVEZANE VESTI

Da, predsednik mu i svaki put odgovori:

„Mogu da vam kažem da sam siguran da će biti i više nego što je uobičajeno uhapšenih najviših nosilaca državne vlasti. Đuka je malo… Malo više pažnje da bude na onome o čemu je on govorio pa će da bude zadovoljan“, izjavio je Vučić u emisiji Hit tvit.

I dobio je pažnju – za N1 nije želeo da govori, ali je pratiocima na Instagramu rekao da pismo nije pisao u dosluhu sa Aleksandrom Vučićem.

„Nikada niko u životu ne može da mi naruči da nešto napišem niti mi pada na pamet da tako nešto prihvatim. Možda sam čak ovom kolumnom i napravio neki problem, ko će znati na kraju krajeva“, piše Đukanović.

Nije Đukanović naivan kao što se predstavlja, smatra novinar Nikola Tomić. Nije ni samostalni strelac, već njegova obraćanja imaju svoju funkciju.

„To je da se njegovi stavovi gledaju kao presek stavova nižih funkcionera i aktivističke baze i da je u tom smislu on vrlo dragocen i zbog svojih specijalnih odnosa sa Vučićem ta sloboda mu je na neki način dozvoljena“, izjavio je Tomić.

Iako Đukanović za N1 nije želeo da kaže na koja je mislio – čitajući pažljivo njegovo pismo možda se može naslutiti jedno ime.

„Toj policiji je neki političar morao da naredi da pruža tu logistiku“, navodi Đukanović.

„Đukanović je najverovatnije mislio na Nebojšu Stefanovića, ali mislim da suviše žuri u svojim zahtevima da ta stvar bude odmah rešena. Stvar sa Stefanovićem, ako je on u pitanju, će se rešavati u narednih godinu do dve“, mišljenja je Nikola Tomić.

Za sada, predsednik na brojna pitanja o Stefanoviću odgovara uvek isto.

„Nebojša je pametan, vredan, mlad čovek. Da li je bilo grešaka? Nema sumnje. Uradio je mnogo važnih i mnogo dobrih stvari i on ima moje poverenje da uradi mnogo toga u ministarstvu koje danas vodi“, kaže Vučić.

A zbog čega nije nastavio da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, da li se prvo „čiste“ njegovi saradnici iz MUP-a, kao i da li ostaje na čelu beogradskog odbora SNS-a, saznaćemo kada i ako Aleksandar Vučić odluči tako.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare