Đukanović: Stefanović podneo ostavku jer je članstvo to tražilo

Vesti 30. maj 202123:47 25 komentara
N1

Narodni poslanik i član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović kazao je da je ostavka ministra odbrane Nebojše Stefanovića na mesto šefa Gradskog odbora SNS tražilo članstvo jer su "postojale sumnje" da je bio umešan u prisluškivanje predsednika.

On je, gostujući na TV Pink, rekao da je članstvo tražilo nakon što se članstvo te partije „izjašnjavalo koji funkcioner loše radi u stranci“, a da je i on kao funkcioner „godinama unazad svašta saznavao“ o tome šta Stefanović radi.

povezane vesti

„U politici pre svega treba da imate realne ambicije i da znate koliki vam je domet… (Doskorašnji lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar) Šapić je čovek koji očigledno zna svoj domet i zato mi je drago što je pristupio SNS-u“, kazao je Đukanović.

Komentarišući zašto Stefanoviću nije otišao i sa drugih funkcija u izvršnoj vlasti, Đukanović je rekao da se u SNS-u ceni i kada neko dobro radi i da ne može „a priori da mu se skida glava“.

„To je sistem koji i kod Kineza postoji, kod svake njihove vlasti, uzmi ono što je pozitivno a odbaci ono što je negativno… Postoje stvari koje je Stefanović i dobro uradio“, ocenio je Đukanović, i dodao da je do ovakve situacije došlo i zbog „bolećivosti (predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića)“.

Narodni poslanik je rekao da je veći broj članova i funkcionera SNS-a „dobijao instrukcije iz ambasada“ stranih država kako bi unapredili svoj položaj, a da, kada bi počeo da ih nabraja, „ne bi završili emisiju“.

„(Njih je bilo) i u samom vrhu i u članstvu. Čovek je čoveku vuk, uvek željan neke vlasti. Ono što je mene posebno bolelo je priča oko predsednikovog brata i sina“, kazao je Djukanović, i dodao da je kao advokat imao uvid u predmete u kojima se saznavalo ko je „lagao preko megafona u opoziciji“.

On je takođe izjavio i da SNS ulaže u obrazovanje svojih kadrova jer stranka ne treba da postoji samo dok je Aleksandar Vučić vodi.

„Ja bih voleo da nastavi da postoji, da bude faktor u političkom životu poput Fidesa u Madjarskoj ili VMRO u Severnoj Makedoniji. Zato kao ‘keč-ol’ partija treba da imamo što više ideja, pa i ideologija okupljenih oko sebe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare