Đukanović deli lekcije članovima SNS, a ko ima jahte u hrvatskim marinama

Vesti 08. avg 202219:48 > 20:1278 komentara
Podeli:

Na društvenim mrežama među članovima Srpske napredne stranke danima je aktuelna naizgled samo letnja tema - ko i zašto ne treba da letuje na hrvatskom primorju, a za koga je, i pod kojim uslovima, tako nešto prihvatljivo.

Advokat Vladimir Đukanović prethodnih dana aktivniji je nego ikad pre na Tviteru. Pored svih svojih profesionalnih obaveza i kao član Državnog veća tužilaca i član Vrhovnog saveta sudstva i kao predsednik Odbora za pravosuđe i kao narodni poslanik i kao advokat u najvažnijim sudskim predmetima, a član najjače stranke, stiže da energično kritikuje ne samo opoziciju i novinare, već i svoje saborce. Poslednja tema – ko i zašto ne sme da letuje u Hrvatskoj. Sledi upozorenje…

Povezano:

„Svako ko je član SNS, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema potrebe da mi se javlja, niti sa mnom da se pozdravlja. Dakle, podvlačim, ko uplati tamo letovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga takav sa mnom da razgovara. Nemam šta sa njim da pričam“, napisao je Đukanović.

Pojasnio je da ima i izuzetaka…

Znači ne pričate sa (eks) premijerkom, upitao ga je jedan tviteraš.

„Precizan sam bio – ko plaća aranžman, vezove… Onaj ko je tamo imao porodičnu kuću, imanje, to i nekako mogu da razumem. Posebno ako je pre rata tamo živeo, pa je silom prililka oteran“, pojasnio je Đukanović.

A pre samo nekoliko dana, gradonačenik Novog Sada, istovremeno i narodni poslanik Miloš Vučević bio je na istoj liniji sa kolegom Đukanovićem. Istini za volju, prigovorio je Srbima koji na dan godišnjice Oluje, letuju u Hrvatskoj.

Jutarnji list objavio je da neki srpski biznismeni bliski Vučiću i vladajućim strukturama imaju vez u hrvatskim marinama. U oči prolaznika i šetača upada 30-metarska jahta Azimut „Millennium II“. Reč je o luksuznoj jahti vrednoj oko osam miliona evra čiji je vlasnik Ivan Bošnjak, objavio je Jutarnji.

Kompanije u suvlasništvu biznismena Ivana Bošnjaka, uključujući i najpoznatiju „Milenijum tim“, dobile su desetine poslova od države tokom prethodne godine, vredne 12 miliona evra, pisao je KRIK. Bošnjak i njegovi poslovni partneri bliski su ministru finansija Siniši Malom, jer kako su istraživački novinari objavili – njegovom bratu su, preko svoje firme, dali na korišćenje automobil i stan.

Jutarnji list ističe još jedno ime i to iz redova SNS-a. Osim ljubavi prema košarci, Vučića svakako veže i prijateljstvo s predsednikom KK Partizan Ostojom Mijailovićem koji u marini hotela Le Meridien Lav na vezu ima 25-metarsku jahtu Azimut, vrednu oko pet miliona evra, navodi Jutarnji.

Na prvi pogled tek još jedna letnja polemika na Tviteru. S tim da osetljive poruke šalju članovi bivše i buduće vladajuće srpske stranke. Sa odobrenjem ili bez, da li treba da se pitamo.

Komentari

Vaš komentar