Đorđević povodom Svetskog dana pošte: Želimo da budemo lider u regionu

Vesti 09. okt 202210:324 komentara
Izvor: Shutterstock

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević čestitao je Svetski dan pošte zaposlenima i korisnicima poštanskih usluga navodeći da je ovo "prilika da odamo priznanje poštanskim radnicima, kojih u Pošti Srbije ima 15.000".

„Oni su najzaslužniji za naš rast i razvoj, kao i to što uspešno odgovaramo najaktuelnijim izazovima poput globalnog tržišta i elektronske trgovine. Pošta Srbije beleži rast poslovnog prihoda, povećanje obima i stalni rast pruženih usluga, a korisnici u sve većem broju poklanjaju poverenje kvalitetu naših usluga, dok gradimo novu modernu kompaniju krojenu prema najboljim primerima prakse“, rekao je Đorđević u pisanoj izjavi.

Povezane vesti

Kako je istakao, „korporativnu i društvenu odgovornost pokazali smo ekonomskom efikasnošću, dobrim upravljanjem, ulaganjima u razvojne projekte, racionalizacijom poslovanja“, kao i da je „krajnji cilj da Pošta Srbije postane najuspešnija nacionalna kompanija i lider u regionu“.

On je kao najveće uspehe od prethodnog Svetskog dana pošte, istakao obnavljanje Poštine infrastrukturno-logističke mreže – nove poslovnice i dostavnih vozila, uvođenje elektrovozila, razvoj savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, digitalizaciju poslovnih procesa i nove digitalne usluge.

„Ulaganja u kadrovski potencijal – obrazovanje i obuku i uslove rada, povećanje broja izvršilaca u tehnologiji ostaju prioriteti rada poslovodstva u narednom periodu, kao i aktivnosti i napori na daljem unapređenju materijalnog položaja zaposlenih, bolji uslovi rada, uz stalni socijalni dijalog po svim pitanjima“, rekao je Đorđević.

Naveo je da je Pošta Srbije povodom Svetskog dana pošte objavila i prigodno izdanje poštanskih maraka zajedno sa nacionalnim poštanskim upravama širom sveta, u stručnoj saradnji sa Svetskim poštanskim savezom, a motivi izdanja prenose ovogodišnju poruku obeležavanja Pošta za planetu.

Svetski poštanski savez osnovan je 9. oktobra 1874. godine u Bernu, a Кneževina Srbija bila je među osnivačima, jedna od 22 države.

Odluka o obeležavanju tog dana kao praznika globalne poštanske zajednice, koja danas okuplja 192 države, doneta je na kongresu Svetskog poštanskog saveza u Tokiju, 1969. godine.

Komentari

Vaš komentar