Đilas: U tabloidima ono što režim kaže, kako da „zatrpaju“ Jovanjicu i Belivuka?

Vesti 28. mar. 202122:40 > 29. mar. 2021 00:1914 komentara
Podeli:

Gostujući u Utisku nedelje na Novoj S, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je da ono što je izgovorio urednik Informera na Pinku apsolutno zvuči kao govor nekoga ko je upućen.

Dragan J. Vučićević, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera, rekao je u studiju TV Pink, u vreme kada su emitovane reklame, da će lider SSP Dragan Đilas proći kao bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi i da će mu suditi sa slobode.

„To što se pojavi u Informeru i u tim tabloidima, oni tamo iznose ono što im režim kaže i onda oni svaki dan, sate i sate, danima govore o tim stvarima. Ja sam čovek koji znam da nisam kršio nikakav zakon… Koliko puta su svi slagali. Što se čudite, a kako da zatrpa Jovanjicu, kako da zatrpa državni projekat izvoza droge u Evropu, kako da zatrpa to što su u borbi tih narko-klanova podržali jedan a ne drugi? Kako da zatrpa to što je Veljko Belivuk uhapšen za ubistvo, nađen DNK i oslobođen pa to mu omogućilo da ubije još deset ljudi“, rekao je Đilas.

Upitan da li ima neku firmu i račun u inostranstvu, rekao je da ima račun u Beogradu i u Švajcarskoj. „Nemam nikakve veze i zato sam podneo krivične prijave. I svi će morati da objasne – odakle im papiri, ko je štampao i da ponovim još jednom – ovo nisu bankarske potvrde. Ovo su papiri isprintani na običnom printeru kojima se maše i koji su puštaju u medije već 15 dana“, naveo je.

Stupar: Mali idealan za zaštićenog svedoka

Novinar Slobodan Stupar rekao je u „Utisku nedelje“ da je problem u tome što u Srbiji nema demokratije i da je iluzorno mišljenje da će se sa onakvim Vučićem opozicija nešto dogovoriti. Prema njegovim rečima, Vučić zna ko je ubio Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana, a Siniša Mali je idealan za zaštićenog svedoka.

Komentarišući ministra finansija, koji je danima išao od emisije do emisije i govorio o navodnim računima Dragana Đilasa na Mauricijusu, Stupar smatra da je “Mali idealan za zaštićenog svedoka”.

“Liči mi na Al Kaponeovog knjigovođu, koji je sve znao vezano za Al Kaponea. On zna gde su pare u zemlji, gde su pare izvan zemlje, po kojoj šemi se radilo pranje para. Imate nekoliko gradilišta u Srbiji pomoću kojih se peru pare. On sve to ima u malom prstu. Ja bih ga negovao, treba mi takav. Režim će pasti kad-tad, ali je Mali kao dragulj. Samo ga malo pritisneš, on će progovoriti”, zaključio je Stupar.

Napominjujući da je teško verovati da se može postići nekakav dogovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Stupar je rekao da nije tu problem Vučić, nego je problem narod koji hoće da veruje u navodnu priču o Đilasovim milionima.

Na pitanje u čemu je problem sa opozicijom, on smatra da opozicija prvo mora da bude jača, pa onda da pobedi.

“Opozicija nije uspela da za devet godina izvuče jednog čoveka i okupi ljude, to je najveći problem”, smatra Stupar.

U Srbiji, kako kaže, nema demokratije i to je problem.

” Zamislite da dozvoli fer uslove za izbore? Ne postoji zrno elemenata u kojem bismo mogli napraviti državu, nešto što funkcioniše. Imate tužioca koji je njegov, imate Vučićevića koji najavljuje presudu. Iluziono je mišljenje da će se onakav Vučić nešto dogovoriti. Kad ovaj ne bude izvršio neke ključne stvari, tada opozicija može da pokaže da su OK momci”, istakao je Stupar.

Prema njegovim rečima, Vučić zna ko je ubio Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana.

” Svedoci su gledali sa prozora kako se ubija Oliver. A tačno se zna kako je Cvijan nestao. Čovek je visok 2,05 metara, ne može tako lako da nestane”.

Komentari

Vaš komentar