Đilas: Tvrdnje Bakareca da sam podmetnuo požar u Vinči – klasičan fašizam

Vesti 11. avg. 202120:1562 komentara
Podeli:
Dragan Đilas
Izvor: Tanjug / Miloš Milivojević

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je za list Nova, povodom optužbi poslanika Nebojše Bakareca da su za požar na deponiji u Vinči krivi lider SSP i Dobrica Veselinovića iz inicijative Ne davimo Beograd, da je već tužio Bakareca za laži koje je ranije iznosio i da je dobio na sudu. S obzirom da su odštete smešno male, dodaje on, svi oni nastavljaju dalje “jer realno nema posledica”, okarakterisavši ono što rade kao klasičan fašizam.

“U čemu je gore ovo što priča bolesni Bakarec od recimo Vučićeve tvrdnje od pre 15 meseci da hoću da umru svi penzioneri jer se zalažem da mogu da izađu na ulicu bar nekoliko sati? Da hoću da umre stotine hiljada ljudi, među kojima je i moja majka, i da će beogradska groblja biti mala? Ili izjava i natpisa da se zalažem da se siluju Vučićeva deca? Nema razlike”, navodi Đilas, prenosi Nova.rs.

Povezane vesti

On kaže da sve to što rade je klasičan fašizam.

“Na njihovu veliku žalost ipak je 21. vek, pa ne mogu sve da nas pobiju i reše problem”, navodi Đilas.

Povodom navoda da su umešani u podmetanje požara u medijima bliskim vlasti, oglasio se i NDBGD.

“Vlast lažima pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti. Plaši ih podrška koju pokret uživa među građanima Beograda i Srbije, kao i međunarodna podrška pokretu. Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd pokrenuće odgovarajuće pravne procese protiv medija koji su svesno objavili ovu podmetačinu“, navedeno je u saopštenju.

Da je „vrlo moguće“ da je lider SSP podmetnuo požar, rekao je i Srbislav Filipović, takođe poslanik SNS.

„Nemam dilemu da je on ludak kome bi i to palo na pamet sa vojskom huligana kojom upravlja“, kazao je Filipović.

Bakarec je na društvenim mrežama, pod naslovom „Ko je zapalio deponiju u Vinči“, objavio fotomontažu na kojoj se vide Dobrica Veselinović i Đilas u plamenu.

“Da li su NDBGD i SSP platili nekome da podmetne požar? Krajnje je sumnjivo, da se ovim povodom juče koordinirano oglasio i Đilas, koji tesno sarađuje sa NDBGD. Dodatnu sumnju da je požar podmetnut izaziva činjenica da je pokret Ne davimo Beograd momentalno nakon što je buknula vatra imao dron na licu mesta i sve snimao i pre nego što su vatrogasci došli! Nadam se da će nadležni organi ispitati sve ove sumnjive činjenice, tj. potpunu neverovatnoću da se pripadnici jedne autošovinističke partije i evroposlanica Kramon, u istom trenutku zateknu na deponiji, nekoliko sati posle izbijanja požara”, naveo je Bakarec.

Komentari

Vaš komentar