Đilas: Šolaka sam video jednom ili dva puta u životu

Vesti 30. sep 202120:52 25 komentara
Dragan Đilas
Tanjug / Jadranka Ilić

Lider stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je u Podgorici da nema nikkave veze sa eventualnom prodajom nekog udela Televizije Vijesti. On je u emisiji "Načisto" na toj televiziji kazao da nema veze ni sa jednom televizijom u Srbiji.

„Šolaka sam video jednom ili dva puta u životu. Ta kampanja u Srbiji je toliko jaka, traje već osam, devet godina i sve je ‘Đilas i Šolak’. Pritom Šolaka u Srbiji niko ne zna. Nemam nikakve veze sa eventualnom prodajom nekog udela TV Vijesti, niti imam veze sa televizijama u Srbiji“, rekao je Đilas.

Naveo je i da ako neko hoće da realno pogleda, da će videti da te televizije sa kojima ga povezuju „kritikuju i moju stranku i opoziciju i Srbiji.

„I ne rade u našu korist. Ali na njima možete čuti kritiku o režimu u Srbiji i Aleksandru Vučiću. Imamo pet televizija sa nacionalnom frekvencijom i ja na RTS nisam bio gost u poslednje tri godine nijednom. Na Pink, Happy ne bih ni išao i da me pozovu. Oni neće ni demanti da nam objave“, rekao je Đilas, a prenose „Vijesti“.

On je dodao da u Crnoj Gori, za razliku od Srbije, postoje televizije koje imaju nacionalnu frekvenciju iako nisu potpuno pod kontrolom države, kao što je u Srbiji.

Đilas je kazao da je upoznao Šolaka, kao predsednika golf kluba na Adi, za koji nije dao dozvolu da se proširi.

„Nismo imali sjajnu komunikaciju. Kada sam vodio Narodnu kancelariju predsednika Srbije Borisa Tadića, obilazili smo Srbiju i pomagali da se obnove škole…Video sam puno sela po Srbiji, koje nisu imale televiziju. Na satelitu smo imali samo kablovske, ali ove sa nacionalnom frekvencije nisu mogli da vide… Tada su izbacili neki uređaj i da se preko satelita gleda RTS. Tada sam se obratio SBB sa molbom ako mogu da daju po nekoj ceni, a onda nam je Dragan Šolak poklonio 100 tih uređaja i mi smo ih postavili u škole… To je jedini kontakt koji sam imao sa tim čovekom… „, rekao je Đilas.

Na pitanje kako komentariše tezu da zajedno sa Šolakom kupuje „Vijesti“ kako bi ih potčinili predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, te da iz Srbije javno poručuje da Vučić i dalje sarađuje sa Đukanovićem i da je upravo Vučić od početka opstruirao formiranje ekspertske vlade, Đilas odgovara:

„Svi znamo da je Vučić imao podršku Đukanovića kada je dolazio na vlast. Tadić i Đukanović su pokvarili odnose kada je Srbija krenula u obračun sa organizovanim kriminalom… Vučić i Đukanović imaju zajedničke poslovne poslovne prijatelje – Caneta Subotića, Bebu Popovića… Mnogo stvari su radili zajedno i taj jedan režim je podržavao drugi. Blisko su sarađivali, a kakvi su sada njihovi odnosi ne znam“, rekao je Đilas.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare