Đilas: Očekujem nove beogradske izbore u decembru ili martu

Vesti 14. maj. 202215:49 > 18:4483 komentara
Podeli:

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas da očekuje nove izbore za Skupštinu grada Beograda i dodao da su na sastanku sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem kao potencijalni datumi pominjani decembar i mart.

Pročitajte još:

„To je šansa da Beograd sledeće četiri godine ne vode Šapić i Vesić. Šta je onda problem“, rekao je Đilas novinarima u MTS dvorani, nakon sednice Glavnog odbora te stranke.

Đilas je dodao da je to situacija koja se rešava razgovorom vlasti i opozicije i da „ne postoji institucija koja to može da reši“ i dodao da očekuje da Vučić ispuni ono što mu je prvo rekao na sastanku, a nakon toga izneo u javnost.

On je izjavio da je ta stranka "principijelno protiv uvođenja sankcija Rusiji", ali da se Srbija nalazi u situaciji u kojoj "ne može da bira".

"U ovoj podeli sveta na crno i belo, Srbija mora da se izjasni. U suprotnom, posledice po Srbiju mogu da budu katastrofalne", rekao je Đilas novinarima.

Predsednik Stranke slobode i pravde je istakao da odluku o sankcijama treba da donese Vlada, ali da o takvoj stvari treba otvoriti debatu u Skupštini.

Đilas je ocenio da se, ako Srbija ne bude deo Evrope, postavlja pitanje da li bi investitori ostali u Srbiji, a u njihovim firmama radi na stotine radnika.

Kako je rekao, uvođenje sankcija "ne znači da Srbija ide ka Evropi", već je za to potrebno da se uđe u borbu protiv korupcije, donesu novi zakoni u socijalnoj sferi, kao i novi zakon o radu koji će štititi radnike i da će se prema tome videti da li Srbija ide ka Evropi.

Naglasio je da je Srbiji apsolutno potrebno da se formiraju Skupština i Vlada i pozvao vlast da ne čeka maksimalne rokove, već da se to učini što pre.

Đilas je istakao da je na sednici Glavnog odbora potvrđena odluka da ne postoji mogućnost učešća u vlasti sa strankama koje su činile poslednju vlast.

On je najavio i da će skupština stranke biti održana od 15. do 20. juna.

Komentari

Vaš komentar