Đilas podneo prijave protiv Vučića, Malog, Vladanke Malović, Vučelića i Nešićeve

Vesti 23. mar 202111:37 > 17:4952 komentara

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, šefice informativne službe Srpske napredne stranke Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" Milorada Vučelića, urednice iz "Večernjih novosti" Andrijane Nešić za koje smatra da su, kako kaže "umešani u falsifikovanje dokumenata" kojima se, kako je rekao, "navodno dokazuje da posedujem firme i račune na Marucijusu u Hongkongu i ne znam kojim sve destinacijama".

On je, obraćajući se novinarima, rekao da su je podneo prijave protiv ovih pet osoba jer su one, kako navodi, „pripremile, distribuirale, a kasnije na osnovu tih lažnih dokumenata i napravile ovu aferu i hajku koja se sprovodi prethodnih deset dana“.

Povezano:

„Predsednik je četiri dana iz Abu Dabija govorio na televiziji da posedujem račun na Mauricijusu na koji sam sklonio opljačkani novac. U ponedeljak je šef informativne dslužbe SNS Vladanka Malović najavila istraživački tekst Večernjih novosti. To jasno pokazuje da su Vladanka Malović i Vučić imali informaciju o tome šta će Večernje novosti objaviti, odnosno da su bili deo celog tog procesa. Postoje dve mogućnosti – jedna je da Večernje novosti, pre nego što nešto objave, proslede predsedniku i informativnoj službi SNS-a i druga, mnogo verovatnija, da su ta dokumenta dobili upravo od ovih lica. Zbog toga sam podneo krivične prijave protiv glavnog urednika Večernjih novsoti i protiv gospođe Andrijane Nešić, koja je ovim dokumentima mahala u javnosti“, naveo je Đilas.

Đilas je podneo krivičnu prijavu i protiv ministra Siniše Malog jer je, kako ke rekao, „pet dana gostovao na televizijama“ i takođe na „osnovu ovih lažnih papira iznosio tvrdnje o tome da sam prekršio niz zakona Republike Srbije“.

Podsetio je da je Dojče banka demantovala da poseduje filijalu na Mauricijusu i naveo da je reč o falsifikatima, a tvrdi i da se isto desilo sa „navodnim papirom iz banke u Hongkongu“.

Vučić neće da komentariše

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše podnošenje krivične prijave lidera SSP.

„Svako ima pravo da podnese krivičnu prijavu a nadležni organi će reći šta treba“, rekao je Vučić nakon obilaska gradilišta brze saobraćajnice kod Lajkovca.

Mali: Prijave ga neće spasiti istrage

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da je najvažnije da nadležni državni organi sprovedu postupak i utvrde kojim malverzacijama se, kako je naveo, bavi „predvodnik lopovske klike koja je vladala našom zemljom“.

„Nove laži Dragana Ðilasa, koji pokušava da se opere podnošenjem krivičnih prijava, između ostalog i protiv novinara koji istražuju njegovo poslovanje, neće ga spasiti zvanične državne istrage“, naveo je Mali u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar