Đilas: Ovde se ne radi o Šapiću, već sme li da se krši zakon ili ne

Vesti 29. nov 202214:25 13 komentara

Skupština grada Beograda, na današnjoj vanrednoj sednici koja je zakazana za 15 časova, trebalo bi da raspravlja o zahtevu dela opozicije za smenjivanje gradonačelnika Aleksandra Šapića. Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za N1 kaže da ne očekuje da se na današnjoj sednici pojavi većina, već da će Srpska napredna stranka braniti kršenje zakona.

„Ovde se ne radi o Aleksandru Šapiću, ovde se radi o principu – da li je dozvoljeno kršiti zakon, bilo kome, da li je to dozvoljeno funkcionerima vladajuće stranke ili ne. Čovek je prekršio zakon, svi znamo da je gradio mimo dozvole, da je imao rešenja da mora da zaustavi (izgradnju), da može da se legalizuje po zakonu samo nešto što je napravljeno do 2015“, podsetio je Đilas.

PROČITAJTE JOŠ:

„Postoje jasne fotografije, videli smo kako su prošle komšije Aleksandra Šapića, i jasno je da je zakon prekršen. Ja mislim da neko ko prekrši zakon mora za to da snosi odgovornost, a sasvim sigurno ne može da bude na funkciji gradonačelnika Beograda“, poručio je lider SSP-a.

Podsetimo, deo opozicije je sredinom novembra podneo zahtev za vanrednu sednicu, zbog nelegalne dogradnje njegove kuće u Novom Beogradu, na Bežanijskoj kosi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare