Đilas odgovara Vučiću: Ne brini, bićeš na robiji

Vesti 07. mar 202114:10 > 14:50 165 komentara
N1

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odgovarajući na njegovu izjavu da bi trebalo da bude osuđen na "300 godina robije" jer je sedeo u Đilasovom društvu, da ne brine, jer će se to i desiti.

“Ne brini, bićeš (na robiji)”, napisao je Đilas na Tviteru u nedelju, uz sliku na kojoj je transkript izjave predsednika Srbije.

Pročitajte još:

Vučić je na konferenciji za novinare u subotu uveče, povodom fotografije sina Danila u društvu članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, ironično rekao da je to što si bio sa nekim u društvu „strašno krivično delo“ i da bi on trebalo da bude osuđen na 300 godina robije “i to bez prava na žalbu” jer je sedeo u Đilasovom društvu.

Stranka slobode i pravde pozvala je predsednika Vučića da „prekine sa medijskom torturom i da javnosti Srbije prizna ono što zna cela Evropa – da je Belivukov klan proizvod njegovog režima, da je nastao i delovao uz podršku i učešće njega lično i njegovog okruženja“.

SSP je navela da je Vučić „u kasne večerenje sate, kršeći više zakona, preko svih TV stanica“ uznemirio narod i iznošenjem dokaza ugrozio istragu tužilaštva protiv Belivukove grupe.

Umesto toga, on treba da „javnosti objasni kako je i zašto preko ovih kriminalaca stavio pod kontrolu navijačke grupe, kako ih je koristio kao batinu za obračun sa političkim neistomišljenicima, za terorisanje građana u izbornim kampanjama, ali i za napade na novinare“, navodi u saopštenju SSP.

„Belivuk i ekipa nisu postojali 2012. kada je Vučić došao na vlast. Njima slični su bili uhapšeni ili je za njima raspisana poternica. Mutavi, Nevolja i ekipa se pojavljuju i rastu paralelno sa rastom kontrole koju je nad svim što se u državi dešava uspostavio Aleksandar Vučić“, dodaje se.

Oni su od države dobili dozvolu da se bave najgnusnijim kriminalnim poslovima, kao i potpunu zaštitu za dela poput trgovine drogom, ali u ubistva koja su činili godinama, navode iz stranke Dragana Đilasa.

„Pokušavajući da izbegne ličnu odgovornost Vučić i Vulin pokreću istragu protiv Belivuka, ali samo za period od 2019. godine do danas! Sve što su ranije radili, a radili su iste stvari, im je oprošteno“, dodaje se u saopštenju.

Zato je ono što se danas dešava samo pokušaj Aleksandra Vučića da medijskim spinovanjem zaštiti sebe i svoje privatno okruženje i da za sav kriminal optuži nekoliko ljudi čiji zločini su tragična posledica njegove lične opsesije da u srcu Evrope ima nekontrolisanu vlast, smatraju u SSP.

„Džemper je počeo da se para i to više niko ne može da zaustavi. Vučićev kriminalizovani režim je toliko iznutra truo, da se sam od sebe raspada. Srbija je zbog kriminala i bezakonja ponovo tema u crnim hronikama stranih medija i u međunarodnoj javnosti, a ovakva slika Srbije je rezultat Vučićeve devetogodišnje vlasti“, zaključuje ta stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare