Đilas: Nismo u sukobu ni sa jednom strankom opozicije

Vesti 03. apr. 202114:3275 komentara
Podeli:
Dragan Đilas
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Stranka slobode i pravde (SSP) nije u sukobu ni sa jednom opozicionom strankom u Srbiji i svi oni koji jasno kažu i jasno pokazuju da nikada sa ovim režimom ne bi bili deo vlasti za nas su dobrodošli, rekao je danas predsednik SSP Dragan Đilas.

Đilas je pre sednice Predsedništva SSP koja se održava u Kragujevcu rekao da sada postoji nešto važnije od te vrste polemika, „a to je promena ovog sistema“.

Povezane vesti:

On je istakao da moramo da naučimo da u zemlji kojoj je „deset godina nametnuto jednoumlje“, ako neki ljudi koji se bore za iste stvari nemaju o svemu isto mišljenje, „da to nije rat, da to nije sukob, da to nije problem“.

Dozvolite nam da iz zemlje jednoumlja napravimo demokartsku zemlju u kojoj ćemo slobodno moći da kažemo svoje argumente oko nekih stvari oko kojih se ne slažemo, rekao je Đilas.

Predsednik SSP je rekao da će važan deo „Plana za dan posle“ biti pravda i odgovrnost onih koji su kršili zakon i moralne norme.

Mi hoćemo da napravimo državu, zakone i institucije koji će one koji su krali poslati u zatvor, a oni koji su se ogrešili o moralne norme kroz Zakon o povratku građanske časti i lustraciji će za to snositi odgovornost, rekao je Đilas.

On je „kao idealnog kandidata“ za tu vrstu odgovornosti naveo gradskog pravobranioca iz Jagodine Vladana Petronijevića, koji je podneo krivičnu prijavu protiv dve mlade majke, članice SSP „samo zbog toga što su na stepeništu Skupštine Jagodine izjavile da će se svim pravnim sredstvima boriti da građani znaju za šta se troše pare iz gradskog budžeta“.

Komentari

Vaš komentar