Đilas: Neophodno je da se Srbija pridruži merama EU protiv Rusije

Vesti 28. sep 202211:17 42 komentara
N1

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je neophodno da se Srbije pridružiti merama koje EU ima u odnosu na Rusiju, kako bi sprečila opasnost da bude izolovana i marginalizovana.

Đilas, koji predvodi delegaciju SSP u Vašingtonu je u uključenju za televiizju Nova S, naveo da te mere treba uvesti bez obzira što njihove posledice snosi narod a ne političari.

„Bez obzira da li smatramo da će te mere doprineti kraju razaranja i rata u Ukrajini i bez obzira da to što znamo da sve ekonomske mere kada se primenjuju – primenjuju se obično tako što najveće posledice snosi narod, a manje političari. To znamo iz ličnog iskustva“, rekao je on.

On je naveo da iz EU i zapadnog sveta dolazi najveći broj investitora, da Srbija najviše izvozi u EU i da najviše ekonomske saradnje ima upravo sa tim delom sveta.

Kazao je da su u Vašingtonu izneli primedbe i na sve ono što se tiče položaja slobodnih i nezavisnih medija, na nivo korupcije i na, kako je dodao, sve ono što se u Srbiji dešava, a nije dobro.

„Izneli smo i prvi put inicijativu da u Beogradu bude formiran jedan regionalni centar za ceo region Zapadnog Balkana i da se odatle vodi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u regionu“, kazao je on.

Napomenuo je da je „odavno kriminal prestao da bude vezan za jednu državu“, i ukazao da je postao regionalni problem.

„To je način da u saradnji sa svim svetskim agencijama koje se protiv toga bore, da se zajedno borimo i da dovedemo u situcuju da ceo Zapadni Balkan, koji danas izjedan korupcija, izjeda organizovani kriminal, da bude bolje mesto za život“, rekao je lider SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare