Đilas: Narod neće više aktuelnu vlast – vidi šta oni rade

Vesti 26. maj 202118:46 24 komentara
Dragan Đilas Nova.rs
Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da građani Srbije više ne žele aktuelnu vlast jer vide šta oni rade. "Zar neko misli da ovaj narod ne vidi šta se dešava, da ne shvata da je zemlja zadužena duplo više, da će biti 50 milijardi za pet godina, da će to deca da vraćaju", rekao je Đilas na televiziji Nova S.

Đilas je kazao i da građani znaju da je Veljko Belivuk čovek o kom pričaju kao o najvećem kriminalcu napravljen u vreme aktuelnog režima i da je oslobođen zbog ubistva u centru grada iako je nađen njegov DNK i svi dokazi protiv njega.

Povezane vesti

„Ko ga je oslobodio? Ova vlast. Ko je mogao da naredi osobi koja je forenzičar koja je napisala da je nađen DNK na ulaznim vratima da je to greška, da to nije njegovo?“, naveo je.

Na pitanje da li je Belivuka oslobodila bivša državne sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović ili neko drugi odgovorio je da u Srbiji „jedan čovek odlučuje o svim stvarima“.

Govoreći o predstojećim izborima Đilas je rekao da trenutna vlast nema nikakve šanse da pobedi na njima ako budu „iole medijski fer“.

„I ako sprečimo pritisak na birače koji je ogroman da moraju da glasaju za vlast“, naveo je.

Veliko jedinstvo opozicije da se sistem menja

Kada je reč o odnosima u opoziciji lider SSP je rekao da su oni po mnogim pitanjima jedinstveni – ako se misli na opoziciju koja nikada ne bi ušla u vlast sa aktuelnim režimom ni na jednom nivou.

„Postoji vrlo veliko jedinstvo oko potrebe da se ceo sistem menja, a ne samo da se promeni režim i vlast“, kazao je.

Komentarišući odnose sa svojim nekadašnjim saradnikom sada predsednikom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem, koji je na putu ujedinjenja sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Đilas je rekao da je Šapić ranije sproveo neke „vrlo ozbiljne akcije“ poput zatvaranja kladionica pored škola…

„Mislim da je bio dobar predsednik opštine Novi Beograd. Nemam problem to da kažem iako će on sutra biti u SNS“, rekao je Đilas.

Predsednik SSP je govoreći o podršci američkog ambasadora u Srbiji Entonija Godfrija aktuelnom režimu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rekao da su neke Godfrijeve izjave „zaista neverovatne“.

„Amerika bi trebalo da bude neka zemlja demokratije…A što se tiče gospodina Godfrija on će završiti svoj mandat i on će imati smisla samo ako otvori neki etno srpski restoran negde u Americi, pošto se uglavnom bavio obilaskom, kulinarskim delatnostima i Aleksandom Vučićem“, zaključio je Dragan Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare