Đilas i Jeremić u Kragujevcu, slučajnost ili početak trke za slično biračko telo

Vesti 03. apr. 202119:26 > 19:31104 komentara
Podeli:

Lideri dve opozicione stranke Vuk Jeremić i Dragan Đilas u istom gradu, istog dana, u isto vreme. Ali ne i na istom mestu. Posetu Kragujevcu svako je iskoristio za slanje poruka, ali ne i za međusobni susret.

Prvi dan vikenda. Kragujevac. Kiša ovog puta nije zaobišla centar Šumadije. Nisu ni lideri Stranke slobode i pravde i Narodne stranke. Dragan Đilas obratio se novinarima pred sednicu Predsedništva stranke. On ne očekuje idealne izborne uslove.

U istom satu, 150 metara dalje, Vuk Jeremić poručuje da podržava revanšizam i da će „kancer biti operisan“ .

Povezane vesti

„Niko od nas ne očekuje da budu idealni izborni uslovi, da to bude poštena i fer trka. Ali, da bude takva da građani Srbije mogu da čuju i Mariniku i Dejana i Borka i Dalibora. Da čuju naše stavove, jednostavno, ključ je u RTS-u. Mi smo se na to koncentrisali i ključ je na pritisku na birače. Da nema više tih kapilarnih – sigurnih glasova po preduzečima, nema ucenjivanja ljudi, nema pretnji. Kad se to desi – ovaj režim nema nikakve šanse“, naveo je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

„Da, ja sam za revanšizam. To konkretno znači da će za razliku od onoga što se nije dogodilo 6. oktobra 2000. godine, ovaj put tako nešto će se dogoditi. Ovaj put ćemo kancer operisati, tako da nam se više ne vrati. To je najkraće što mogu da vam kažem , a naravno da će sve biti po slovu zakona“, napomenuo je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Predsednici dve vodeće opozicione stranke u isto vreme, u istom gradu. Slučajnost ili početak takmičenja za slično biračko telo?

„Ja mislim da je to slučajnost i da apsolutno nema nikakve logike da se oko tako nečega polemiše. Stranka slobode i pravde nije ni u sukobu ni u bilo čemu sličnom ni sa jednom opozicionom organizacijom u Srbiji. Za nas svi oni koji jasno kažu i jasno pokazuju da nikada sa ovim režimom ne bi bili deo vlasti su više nego dobrodošli saradnici. I mi ćemo se tako ponašati i dalje. I ako bude teških reči sa druge strane na naš račun, mi nećemo odgovarati , jer smatramo da postoji nešto važnije, a to je promena ovog sistema“, rekao je Đilas.

„Potpuno je stvar slučajna. Mi smo tek juče saznali. Mi smo u stvari od vas, predstavnika medija iz Kragujevca, saznali da se konferencije za štampu održavaju u skoro identično vreme. Nema nikakve svađe u opoziciji. Postoje vrednosna razmimoilaženja. Narodna stranka ostaje verna onome što je obećala. Narodna stranka drži reč. Mi smo možda teški za dogovor, ali jednom kada napravimo dogovor, mi se tog dogovora držimo. Mi ne menjamo stavove kako vetar duva“, ocenio je Jeremić.

Posle sastanaka u Kragujevcu, lideri Narodne stranke i Stranke slobode i pravde razgovarali su sa Kragujevčanima u pešačkoj zoni.

Komentari

Vaš komentar