Đilas: Do kraja meseca zajednička odluka o tome da li ćemo izlaziti na izbore

Vesti 09. okt 202116:54 > 18:29 90 komentara

Glavni odbor Stranke slobode i pravde ovlastio je Predsedništvo stranke da sa Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i Narodnom strankom zajedno donesemo odluku da li ćemo učestvovati na izborima u aprilu iduće godine, s obzirom da oni neće biti ni fer ni pošteni, rekao je lider SSP Dragan Đilas.

On je naglasio kako veruje da će ta odluka biti doneta do kraja ovog meseca i da očekuje da će je se, bez obzira kakva bude, svi donosioci pridržavati.

Đilas nije rekao kakav je stav Glavnog odbora SSP o izlasku na izbore.

„Ne bih sada želeo da govorim o tome, ali građanima obećavam da neće dugo čekati na našu odluku“, rekao je Đilas.

Predsednik SSP je saopštio da su u Kragujevcu donete još dve odluke – da nema nikakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom i da posle pobede na izborima, kada god oni bili, šest meseci niko neće moći da se učlani u SSP.

Đilas je naglasio da će SSP kada dođe na vlast sigurno sprovesti Zakon o poreklu imovine, počevši od njega „do svakoga od njih“.

„Pravda i pravičnost mora da se pokaže građanima Srbije i to će biti učinjeno“, istakao je.

Postali smo zemlja u kojoj direktor policije ide na poligraf

On je rekao da afera sa Sinišom Malim i Nikolom Petrovićem nije najveća afera, jer jedan deo SNS razgovara sa kriminalcima, brani ih i optužuje ljude na najvišim funkcijama u državi, poput Nebojše Stefanovića.

„Mi smo postali zemlja u kojoj direktor policije ide na poligraf. Znači prvi čovek srpske policije treba poligrafom da dokazuje da li je bio povezan sa najtežim krivičnim delima dilovanja droge i teškim ubistvima“, rekao je Đilas.

On je dodao da vlast čini sve da se zataška afera navodnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Niko ga nije prisluškivao. Razgovarao je sa 26 ljudi povezanih sa kriminalom, za koje su tužioci i sudije odobrili prisluškivanje. Pričao je sa ljudima koji su osumnjičeni za dilovanje droge, ubistva i terorizam. Treba da saopšti imena tih ljudi,a ne da pravi priču kako je njega neko prisluškivao. Razgovarao je sa kriminalcima i zbog toga je upao na mere državnih organa“, rekao je Đilas i zatražio od Aleksandra Vučića da saopšti imena tih kriminalaca i o čemu je razgovarao sa njima.

Đilas je rekao da „ne vidi šta je problem“ u tome što novcem, koji je primio u Srbiji od prodaje firme, pomaže prijateljima ili nekome kome treba pozajmica ili pomoć.

„Ponoviću još, stoti put, osam godina nisam vlast u ovoj zemlji. U politiku sam ušao kao čovek iz biznisa, izašao iz politike, prodao svoju firmu, uneo novac ovde“, rekao je.

On je kazao da je suština u tome da se priča o ljudima na vlasti i o tome da tužilaštvo kaže da nema novih dokaza o ministru finansija Siniši Malom, a, kako on navodi, postoje „sertifikati da je čovek vlasnik firme koja ima stanove“.

On je dodao da treba da se vidi od čega žive političari i kako su pre toga živeli.

„Što reče jedan opozicioni predstavnik, i to ne iz stranke kojoj pripadam, dovoljno je da Poreska uprava pogleda kakve tašne nose supruge političara, pa da im bude jasno da tu nešto nije u redu. Kako neko nosi sako od četiri, pet hiljada evra, kako letuje tu gde letuje, kako živi, to će biti sve stvari koje će sutra neko istraživati. Ja vam to garantujem“, naglasio je Đilas.

On je poručio da će Vučić otići s vlasti „mnogo brže nego što bilo ko misli“.

„Pošto živi u tom mesijanskom filmu, kad ode, po njemu se ništa neće zvati. Ništa. Jer iza njega ništa neće ni ostati“, istakao je lider SSP.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare