Đilas: Bez saradnje sa opozicijom koja uđe u tela iz predloga EP

Vesti 19. sep 202111:20 > 11:40 145 komentara

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da neće biti saradnje sa delom opozicije koji prihvati učešće u RIK i nadzornom telu za medije, što su predložili poslanici Evropskog parlamenta u okviru dijaloga o izbornim uslovima.

Povezane vesti:

On je ocenio da su evropski posrednici “zadali još jedan udarac” svima koji veruju da je Srbiji mesto u EU i da je to “najbolji način da živimo bolje”.

“Nije fer i pošteno prema ljudima koji se ovde 30 godina bore za EU, koji žele samo slobodu da izraze svoju volju, da napravite papir u kom nema ništa od toga, u kom su besmisleni predlozi”, rekao je Đilas u Novom danu na N1.

Naveo je da u predlogu posrednika iz EP “nema ničega” i da se predlaže pravljenje “paralelnog REM-a u kom je polovina članova REM-a”.

Predlog evroposlanika između ostalog podrazumeva formiranje tela koje će nadzirati medije, kao i izmene sastava Republičke izborne komisije, tako da u nju budu uključeni i predstavnici opozicije.

Đilas je istakao da je opozicija imala zahteve samo u vezi RTS-a i da nije tražila ništa vezano za ostale televizije.

“Da neko otvori Pink, ja tamo ne bih otišao. Ja se zalažem da se Pink zatvori i da više tako nešto ne postoji”, rekao je lider SSP.

Govoreći o tome da li je predlog poslanika EP podelio opoziciju, Đilas je kazao da sve relevantne političke organizacije imaju negativan stav o dokumentu.

“Mi nećemo više da idemo tamo, da molimo, kukamo, za nas je taj proces završen”, rekao je on i izrazio očekivnaje da će opozicione stranke koje su za promenu režima odbiti dalju priču o tome.

Upitan da li će SSP učestvovati na sledećim izborima 2022. godine, rekao je da je sada rano za tu odluku, ali da “bojkot pa dve godine dijaloga nije rešenje”.

Dodao je da će odluka biti doneta “u nedeljama koje dolaze”, zajedno sa drugima iz opozicije sa kojima SSP sarađuje.

On je kazao da ima negativan stav o izlasku Narodne stranke na izbore u Negotinu 17. oktobra, ali da neće da kritikuje tu odluku jer NS Vuka Jeremića sigurno nikad neće ući u vlast sa SNS.

“Za mene je svako ko se bori protiv ovoga što se dešava u Srbiji heroj”, rekao je on.

Đilas je rekao i da njegova stranka “neće odustati” zbog incidenta u Vršcu, kada su čelnike SSP, kako je saopštila ta stranka, opkolili ljudi koji su pokušavali da ih zaustave u promociji novina i razgovoru sa građanima.

“To što nas opkoljavaju, dolaze da vređaju, urlaju,na to smo već navikli”, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare