Đilas: Beograd i Priština moraju biti spremni na kompromise

Vesti 17. avg 202214:428 komentara
Podeli:

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je za Tanjug, uoči sastanka Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija u Briselu, da Beograd i Priština moraju biti spremni na kompromise da bi se došlo do rešenja.

„Kad bi bilo spremnosti više sa albanske strane da bar ispune ono što su potpisali, da bar se krene sa ZSO koja realno nema neke ingerencije i to je više pravljenje, eto tako, političkih priča i kupovine nekih rejting poena za lokalne izbore nego što bi to realno moglo da smeta bilo kome u Prištini“, ocenio je Đilas.

„Ako imate takvu situaciju, ako se na taj način ponašate, ako ne poštujete ni to što je, eto, posle toliko godina potpisan energetski sporazum, da ljudi sa severa plaćaju električnu energiju, ali nađeno je jedno kompromisno rešenje sa kompanijom koja nije direktno vezana za Prištinu, hajde da pokušamo te stvari da rešavamo“, poručio je predsednik SSP.

Đilas smatra da je potreban i određeni stepen spremnosti sa naše strane za neke stvari i ističe da on nema nikakav problem sa tim da kosovski Albanci prolaze kroz Srbiju sa svojim tablicama i da se sa srpskim tablicama slobodno kreće kroz Kosovo.

Komentari

Vaš komentar