Đilas: Bakarec izazvao mržnju, nadležni da pokrenu postupak

Vesti 30. jul 202113:40 > 15:20 34 komentara

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec ugrozio bezbednost potpredsednice SSP Marinike Tepić i pozvao nadležne da pokrenu krivični postupak.

Podsetimo, Bakarec je na svom Tviter nalogu objavio fotomontažu, na kojoj se pored Tepić našao Veljko Belivuk, a prikazani su kao da zajedno gledaju u ekran telefona.

„To je najstrašnija stvar koju je neko iz vlasti uradio nekome iz opozicije, a jedna žena je napadnuta na način koji, ma kako poremećen, mozak nije mogao da smisli“, rekao je Đilas.

Dodao je da je na taj način Bakarec izazvao mržnju kod velikog broja ljudi koji su tu fotomontažu videli i poverovali da je to tačno.

„Očekujem da nadležni organi napokon počnu da rade svoj posao i pokrenu krivični postupak protiv tog čoveka“, rekao je Đilas.

Najavio je da će SSP sačekati još dan-dva da vide da li će nadležni reagovati.

„Posle toga, Marinika će, ako odluči, podneti krivičnu prijavu, a ja ću je podržati u tome“, rekao je Đilas.

„Evroparlamentarci da ne dolaze ukoliko će predlozi biti ‘kozmetika i šminka'“

N1

On je poručio evroposlanicima da ne dolaze sa predlozima koji će biti „kozmetika i šminka“ i dodao da to njegova stranka „neće prihvatiti“.

„Upozoravam da ne dolaze sa predlozima koji su pokušaj za unapređenje demokratije u Srbiji jer mi ovde demokratiju nemamo. Nas interesuju predlozi kako osloboditi RTS da slobodno izveštava, kako da se spreči pritisak vlasti na birače i kako omogućiti kontrolu izbora“, rekao je Đilas.

On je dodao da, ako to budu predlozi, SSP će ih oberučke prihvatiti. „Ali ako je reč o kozmetici i šminki, onda se time nećemo baviti“, kazao je.

Đilas je ocenio je da se u narednih godinu i po dana rešava pitanje opstanka Srbije. „Mi smo u situaciji da će ovo što se dešava ili srećan kraj za narod i za građane, ili srećan kraj za mafijašku vlast. Ili za mafiju, ili za Srbiju“, istakao je on.

„Mi smo u situaciji da će ovo što se dešava biti ili srećan kraj za narod i za građane, ili srećan kraj za mafijašku vlast. Ili za mafiju, ili za Srbiju. Ako hoćemo da opstanemo i da sačuvamo državu, mi moramo ovo da pobedimo. Kada pobedimo kriminal i ovo zlo na vlasti, onda ćemo moći da biramo, jer sada možemo da biramo da li ćemo imati demokratsku Srbiju ili Kolumbiju Pabla Eskobara usred Evrope“, izjavio je Đilas.

Prema njegovim rečima, najnoviji događaji u našoj zemlji nedvosmisleno upućuju na tesnu spregu vlasti i svirepog mafijaškog klana.

„Država Srbija je u rukama mafije koja besomučno pljačka i uništava. I sve to traje već deset godina. Ali, sada je to vidljivije nego ranije“, istakao je lider SSP.

On se javno obratio evropskim partnerima i ponovio da je naša država u rukama mafije.

„Poštovana gospođo Fajon, gospodo Bilčik, Flekeštajn i Kukan, svesni situacije i volje evroparlamentaraca da pomognu u rešavanju u kojoj smo se kao društvo našli, ušli smo u dijalog sa vlašću pod vašim pokroviteljstvo u nadi da ćemo se izboriti za izbore koji u Srbiji ne postoje. Uz svo poštovanje, mi više nemamo ni vremena, niti imamo pravo da se dogovaramo oko unapređenja demokratije u Srbiji. Jer mi demokratiju nemamo, imamo mafiju koja ne poštuje nijedan zakon“, rekao je Đilas.

On smatra da Evropa može da po mogne da se demokratija vrati u Srbiju i da se vrate demokratski izbori, ili će „cena okretanja glave i prećutkivanja stvarne situacije u kojoj se Srbija nalazi biti ogromna“.

Pogledajte konferenciju za novinare Dragana Đilasa u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare