Đerlek: Sredinom januara dobićemo oko 500.000 doza Sputnjik V vakcine

Vesti 07. jan 202110:16 > 12:07 31 komentara

Državni sekretar u Ministarstu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da očekuje da Srbija sredinom januara dobije oko 500.000 doza ruske vakcine Sputnjik, a dobiće i velike količine kineske vakcine protiv koronavirusa.

„Od petka će biti više od 110 punktova za vakcinaciju u Srbiji“, rekao je za Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, podsetivši da je planom predviđeno vakcinisanje po određenim grupama.

Đerlek, koji je u sredu primio rusku vakcinu, rekao je da nije bilo neželjenih efekata i da građani neće pogrešiti da prime bilo koju vakcinu ako je odobrena.

Povezane vesti

„Ministarstvo zdravlja je potpuno spremno za masovnu imunizaciju, kad vakcinišemo između 1.400.000 i 3.000.000 građana moći ćemo da kažemo da smo blizu pobede nad koronom“, rekao je Đerlek.

On je ocenio da je virus „malo popustio“, s obzirom na broj novozaraženih i hospitalizovanih, ali su bolnice pune i mora se biti obazriv, jer kako je rekao „korona može da iznenadi a jedna greška može skupo da košta“.

Đerlek je rekao i da ga „nervira“ što pojedini mediji navode da postoji podela u državnom vrhu prema tome ko je primio koju vakcinu, što je, naveo je, netačno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare