Đerlek: Od utorka punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja u još 50 gradova

Vesti 31. mar. 202120:09 > 20:1160 komentara
Podeli:
Mirsad Đerlek
Izvor: Tanjug / Tara Radovanović

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da se od utorka, pored 11 gradova u kojima je moguća vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, otvaraju punktovi u još minimum 50 gradova. Apeluje da građani ne čekaju i da se vakcinišu, jer je, navodi, samo brza i masovna vakcinacija izlaz iz ove situacije. Prema njegovim rečima, prvu dozu vakcine primilo je 1,435 miliona građana Srbije, a drugu milion i 17 hiljada.

„Želimo da stignemo do najudaljenijih mesta u Srbiji, do ruralnih područja. Obilazeći teren smo primetili da ljudi imaju više razloga zašto se nisu prijaviili eUpravi. Moramo im prići i pomoći da se što više imunizuju. Hajde da sledimo primer Izraela čiji su se građani vratili u normalan život. Ako želimo da se vratimo u normalan život, nemamo  vremena da čekamo, koliko sutra, jedini spas je brza i masovna imunizacija“, naglasio je Đerlek.

Povezane vesti

Najavljuje da će u aprilu Srbija dobiti milionske doze vakcina.

„Problem je samo do nas. Biće velike doze i Sinofarma i Sputnjika i Fajzera i iz Kovaksa. Biće za svakog ko želi da se vakciniše. Čak i oni koji nisu pozvani preko eUprave. Idite na sve punktove, nemojte čekati da budete pozvani, primiće vas. Bitna je brzina i masovnost. Nemojmo da čekamo, ako želimo da na leto idemo na odmor i da se vratimo normalnom životu“, naglasio je Đerlek.

Kaže da otvaranjem punktova bez zakazivanja ne moraju građani da se prijavljuju, već da samo dođu.

„Jedva čekamo da dođu“, zaključio je Đerlek.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar