Đerlek: Nećemo se zaletati da se vratimo u non-kovid sistem

Vesti 19. apr 202108:12 > 25. apr 2021 15:03 17 komentara
Mirsad Đerlek
Tanjug / Tara Radovanović

Državni sekretar u Minstarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da nema mesta panici, ali ni opuštanju jer su i dalje "visoke cifre" novozaraženih koronom i, kako je naveo, nećemo se "zaletati i donositi odluke da se vratimo iz kovid sistema u nonkovid sistem".

„Još je rano i moramo ubrzati imunizaciju“, rekao je Đerlek, za TV Pink, potvrdivši da je predviđeno da danas stigne 130.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

Povezane vesti

On je pozvao građane da iskoriste „veliki broj doza vakcina koje će doći ovih dana“ i masovno se odazovu kako bi se ubrzao tempo imunizacije, navodeći da je potrebno vakcinisati veliki broj ljudi za kratko vreme.

„Ja čvrsto verujem da ćemo u tome uspeti“, rekao je Đerlek, navodeći i da će ruska vakcina, koja će stići sa Instituta Torlak, doprineti većoj sigurnosti da se sprovede vakcinacija.

Izvor: RTS

On je istakao da je interesovanje građana za vakcinisanje sve veće i da se nada da će se do kraja juna revakcinisati između dva i po miliona i tri miliona građana, što bi stavilo barijeru širenju korone.

Kako je dodao, „ubeđen je da će Srbija pobediti koronu i antivaksere“.

„Imamo naučno utemljene dokaze da je to što antivakseri stalno plasiraju preko društvenih mreža, glupost“, rekao je Đerlek.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare