Divlja deponija u Zvezdarskoj šumi: Smeće, kosti uginulih životinja i smrad

Vesti 11. avg 202216:30 4 komentara
Fonet/Marko Dragoslavić

U zaštićenom delu Zvezdarske šume, u Ramskoj ulici, nalazi se divlja deponija koja preti da ugrozi zdravlje lokalnog stanovništva zbog moguće zaraze.

Na prvi pogled deponija izgleda kao gomila smeća, plastičnih flaša, kesa, ostataka hrane i drugog otpada, ali se na njoj nalazi i gomila kostiju uginulih životinja.

Celom okolinom se širi vrlo neprijatan miris, koji ukazuje na procese truljenja.

„Ovo što mi udišemo je užasno, šetaju nam pacovi po dvorištu i kući, zarazićemo se. Kako je moguće da niko ovo nije video i reagovao, užas zaista“, izjavio je jedan od stanara Ramske ulice, koji živi u neposrednoj blizini deponije.

Fonet/Marko Dragoslavić

Nadležni u Javno-komunalnom preduzeću „Veterina Beograd“ nisu upoznati sa ovim problemom u Zvezdarskoj šumi, ali ekipe su, kako su rekli, spremne da izađu na teren čim im bude prijavljeno.

Mirjana Cakić iz PR službe JKP „Gradska čistoća Beograd“ izjavila je da ne mogu da daju izjave bez zvaničnog odobrenja Sekretarijata za informisanje.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je za FoNet da će istog trenutka obavestiti komunalnog inspektora, koji će da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti.

U neposrednoj blizini divlje deponije nalazi se Institut Mihailo Pupin i Zvezdarska opservatorija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare