„Disidentkinja“ u redovima naprednjaka – burno u stranci posle izjava Mihajlović

Vesti 25. okt 202219:15 140 komentara

Dok se u Skupštini raspravlja o novim ministrima, stari drže oproštajne govore. Na onaj koji je održala Zorana Mihajlović reakcije ne prestaju. Oglasio se i lider SNS-a Aleksandar Vučić, kaže, setila se da kritikuje SNS, onda kada nije izabrana za ministarku.

Kroz resore energetike i građevinarstva Zorana Mihajlović prolazila je 10 godina u Vladi Srbije. Važila je za nekog ko se suprostavljao premijerki Ani Brnabić i kako i sama kaže, uvek je bila drugačiji glas iz Vlade, i to nije ni krila.

Čim je proglašeno da više nije ministarka, obratila se javnosti, ali se zahvalila lideru SNS-a Aleksandru Vučiću.

POVEZANE VESTI:

„Mislim da mu neće biti lako, ali isto tako mislim da će imati jednu glavobolju manje. Neće više imati jedan jedini drugačiji ton iz Vlade koji je do sada imao“, rekla je Zorana Mihajlović.

Međutim, Vučić nije baš sa osmehom komentarisao oproštajnu konferenciju Zorane Mihajlović.

„Ako vam je posle 10 godina bilo potrebno nekoliko sati da sve najgore kažete o kolegama, a pre toga ste Boga molili da budete izabrani za ministra, pa kad niste onda ste sve to rekli. I upravo je to ono što sam rekao da naša stranka ne sme da bude G17 i DS, zato i vršimo te promene i zato vidite one koji se suoče sa tim da ne dobiju fotelju, ne treba im ni tri minuta da pokažu šta misle o svemu i zbog čega su tu bili“, rekao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

„Zahvaljujući upravo G17 Mlađanu Dinkiću, Suzani Grubješić, Zorani Mihajlović, Verici Kalanović i čuvenog prebega 2012. godine, pa nije bio dovoljan SPS da vladu formira SNS već upravo G17 plus“, rekao je politikolog Cvijetin Milivojević.

Ministarka Mihajlović važila je u Vladi za nekog ko se zalaže da Srbija ide ka Zapadu. Za direktore javnih preduzeća dizala je ruku na sednicama Vlade, ali se sa njima posle sukobljavala.

„Zorana pokušava da zauzme ulogu nekakve disidentkinje, međutim, to bi bilo uverljivo da je u trenutku kada je počeo rat u Ukrajini ona izašla iz Vlade i rekla Srbija je morala stati na stranu evropskih partnera. Sad kad nije izabrana pa je kao disidentkinja to ne pije vodu“, smatra profesor Pravnog fakulteta Bojan Pajtić.

Iako se juče zahvalila i medijima koji su je pratili, danas je Zorana Mihajlović na svom Instagram profilu postavila naslovnice više novina i zapitala se koliko je šume moralo da bude posečeno da bi njene kolege iz stranke rekle sve negativno o njoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare