Direktoru Namenske odloženo suđenje zbog zdravstvenih problema

Vesti 17. mar. 202212:56 > 18:022 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Suđenje u Osnovnom sudu u Ivanjici zbog pogibije dvojice radnika MB Namenska iz Lučana, ponovo je odloženo. I to treći put zbog zdravstvenih problema direktora Radoša Milovanovića.

Ovaj sudski proces ušao je u četvrtu godinu, a po svemu sudeći daleko je od okončanja. Posle tri meseca od poslednjeg ročišta, danas je trebalo da se nastavi suđenje.

POVEZANE VESTI:

Ali, zbog zdravstvenih problema direktora Radoša Milovanovića, odložen je. Tužilac je zbog toga što je direktor Namenske već treći put iz istih razloga bio sprečen da dođe na suđenje, kao i zbog odugovlačenja procesa, naložio da se Milovanoviću uradi kardiološko i psihijatrijsko veštačenje.

“Za četiri godine smo imali samo deset ročišta. Kako je moguće da je taj čovek zdrav da vodi firmu od 1.400 zaposlenih, u tako opasnoj proizvodnji. Kao i da dolazi na posao svakog dana, komanduje i radnicima i fabrikom, a nije sposoban da dođe na jedno suđenje”, rekao je Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira.

Bilo je planirano da se saslušaju Nela i Mirjana Milivojević, majka i sestra nastradalog Milomira, kao i još nekoliko svedoka, među kojima su i oni radnici koji su dobili otkaze u lučanskoj fabrici, jer su dali iskaze o tome šta se dešavalo u fabrici i šta se dogodilo tragičnog dana.

Danas je postupajući sudija rekao da je i Dragan Palibrk, advokat okrivljenog direktorka Radoša Milovanovića, tražio da se odloži suđenje jer je morao da ide na put. Ali, sud to nije prihvatio, pošto direktora Namenske zastupa još jedan advokat.

Za smrt Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, okrivljeni su Radoš Milovanović, generalni direktor, Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva i Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Komentari

Vaš komentar