Direktorat: Sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu na najvišem nivou

Vesti 15. jul 202213:57 0 komentara
pixabay.com
pixabay.com

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) je sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju (FAL) Srbije i utvrdila da iznosi 94,73 odsto, čime se Srbija svrstava u red malog broja država koje primenjuju najviši nivo mera u toj oblasti, saopštio je danas Direktorat za civilno vazduhoplovstvo.

ICAO, specijalizovana organizacija Ujedinjenih nacija, čija je uloga da kreira i modernizuje standarde i preporuke u međunarodnom vazduhoplovstvu, sa ciljem da se obezbedi bezbedan, efikasan i uređen razvoj vazduhoplovstva, ne pravi razlike između država, već ocenjuje nivo primene propisanih standarda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da postignut rezultat usaglašenosti od 94,73 odsto, predstavlja poboljšanje od 23,89 odsto u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine, i potvrdu da je Direktorat proteklih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.

„Istovremeno, to je i svojevrsno priznanje našem timu i garancija da su putnici u vazdušnom saobraćaju Srbije bezbedni i da dobijaju uslugu na najvišem mogućem nivou“, istakao je Ditrektorat.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!