Direktor SZO za Evropu pohvalio Srbiju zbog donacije vakcina zemljama regiona

Vesti 19. apr. 202120:361 komentar
Podeli:
Izvor: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge ocenio je proces imunizacije u Srbiji impresivnim i u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić pohvalio zemlju zbog donacije vakcina zemljama regiona, saopštila je Vlada Srbije.

Kluge je rekao da je Srbija donela dobru odluku da građanima ponudi sve dostupne vakcine koje se koriste u borbi protiv koronavirusa, ali je izrazio zabrinutost zbog pojave novih sojeva virusa i istakao da je neophodno ubrzati proces imunizacije i pokazati međusobnu solidarnost.

Kako se u saopštenju dodaje, on je pohvalio Srbiju na humanosti koju je pokazala donirajući vakcine zemljama regiona i omogućavajući vakcinaciju onima koji nemaju dovoljan broj vakcina za svoje građane.

Premijerka je rekla da će Srbija i dalje sarađivati sa zemljama regiona i pomagati u skladu sa svojim mogućnostima, a zahvalila je SZO na saradnji u borbi protiv pandemije, tehničkoj pomoći i ekspertizi i istakla da je za Srbiju veoma značajna podrška te organizacije. Premijerka je obavestila Klugea o toku imunizacije građana u Srbiji, i izrazila uverenje da će Srbija, zahvaljujući velikom broju vakcinisanih, uspeti da stvori kolektivni imunitet i vrati se u normalne tokove života, navedeno je u saopštenju.

Кada je u pitanju projekat Mapa puta za zdravlje na Zapadnom Balkanu 2021-2025, izneto je i da će, ukoliko to epidemiološki uslovi dozvole, krajem godine u Beogradu biti održan regionalni sastanak, značajan za buduće unapredjenje saradnje država regiona u oblasti zdravstvenih izazova.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar