Direktor KC Niš o najavi ministra: Razmatramo više lokacija za kovid bolnicu

Vesti 18. apr 202114:05 3 komentara
N1 (arhiva)

Povodom najave ministra zdravlja Zorana Lončara da će na ulazu u Niš biti izgrađena kovid bolnica poput one koja je izgrađena u Batajnici i koja će se graditi u Novom Sadu, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je da lokacija na kojoj bi se gradila bolnica još nije određena.

„Imamo nekoliko lokacija koje razmatramo, naravno, moramo da vidimo da li su u vlasništvu grada ili Republike“, izjavio je Perišić, a prenose Niške vesti.

PROČITAJTE I:

Najbolje lokacije, dodao je, su na ulazu jer onda, ukoliko to u početku bude kovid bolnica, pacijenti neće morati da ulaze u grad, dodaje.

„Kasnije, kada ne bude kovida, potreban je sistem koji će funkcionisati u slučaju ovakvih infekcija koje će možda pratiti čovečanstvo nadalje. Mi ne znamo šta će se dešavati sa kovidom. Ne znamo da li će se sutra pojaviti neka nova mutirana forma ili će se pojaviti ebola 13 ili kolera 19. Mi to ne znamo, ali očigledno je da Srbija želi da bude spremna“, kazao je Perišić.

Bolnice u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, dodao je, moći se Srbiji u svakom trenutku da obezbede više od 3.000 mesta.

„To znači da će se ostatak kapaciteta rasteretiti za lečenje ljudi koji su sada na listama čekanja i koji čekaju da završimo sa lečenjem kovid pacijenata da bi operisali kičmu, koleno ili kilu“, kazao je Perišić.

Prema njegovim rečima, Lončar je podržao njegov predlog da u Univerzitetskom kliničkom centru bude izgrađena poliklinika koja bi pored ordinacija imala i nekoliko hirurških sala.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare