Dimitrov umesto Zaeva na sastanku inicijative Otvoreni Balkan u Beogradu

Vesti 02. nov 202114:21 2 komentara
Nikola Dimitrov
N1/arhiva

Vladu Severne Makedonije na sastanku inicijative Otvoreni Balkan u Beogradu predstavljaće vicepremijer za evropska pitanja Nikola Dimitrov, saopštio je Sekretarijat za evropska pitanja.

Pročitajte još:

Kako se navodi, podsticanje regionalne saradnje kroz inicijativu Otvoreni Balkan nastavlja se radnim sastankom u Beogradu 3. i 4. novembra, na kojem će u ime Vlade Severne Makedonije učestovati vicepremijer zadužen za evropska pitanja.

Dimitrov dolazi u Beograd umesto premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva koji je u nedelju uveče objavio da podnosi ostavku na mesto premijera i lidera vladajućeg SDSM zbog poraza te stranke na lokalnim izborima.

Prema Sekretarijatu za evropska pitanja, kojim rukovodi Dimitrov, „agenda radnog sastanka (Otvorenog Balkana), koji se organizuje u saradnji sa Atlantskim savezom, obuhvata panel diskusiju ‘Digitalna transformacija kao pružena ruka za regionalnu integraciju’ na kojoj će biti usvojeni zaključci, nakon čega će biti održana i pres konferencija“.

„Istovremeno, predvidjeni su i liderski sastanci i susreti sa predstavnicima kompanija iz Severne Makedonije, Albanije i Srbije, na kojima će biti reči o olakšavanju trgovine“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare