Održan sastanak vlasti i opozicije koja nije za posredovanje EP, bio i Vučić

Vesti 28. apr 202117:22 > 21:47 91 komentara
TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predstavnici vlasti i dela opozicije koji je odbio posredovanje Evropskog parlamenta, sastali su se u Skupštini Srbije, prvi put, na međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima. Razgovori su obavljeni u maloj sali Narodne skupštine, a prisustvovalo je 26 predstavnika različitih političkih opcija. Kako je javio reporter N1, sala je bila punija nego što je to bila u dugom nizu godina. Sastanku je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak ovih razgovora očekuje se nakon Uskršnjih praznika, ali tačan datum još nije dogovoren.

Predstavnike vladajućih i opozicionih stranaka na sastanku koji je počeo oko 17 časova u Domu Narodne skupštine Srbije dočekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji je formalni domaćin sastanka.

Na razgovore je došao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ranije izjavio da će se odazvati ukoliko ne bude imao predsedničkih obaveza.

U dijalogu učestvuju predstavnici vladajućih stranaka – Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpskog patriotskog saveza (SPAS).

TANJUG/ ZORAN ZESTIC
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
TANJUG/ ZORAN ZESTIC
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, dijalog Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, dijalog
Tanjug/Zoran Žestić

Od opozicionih, pozivu su se odazvale Demokratska stranka Srbije (DSS), Srpska radikalna stranka (SRS), pokret Dveri i Dosta je bilo (DJB).

Dveri i DJB najavili su da će učestvovati i u razgovorima o izbornim uslovima kojima će posredovati predstavnici Evropskog parlamenta.

Kako je najavljeno, po pravilima dijaloga, sastanak je bio zatvoren za javnost, a nisu bile predviđene ni izjave nakon sastanka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare