Desničar udario novinarku Danasa Snežanu Čongradin na protestu kod Doma omladine

Vesti 25. nov 202119:14 > 23:21 34 komentara

Jedan mladić fizički je napao novinarku lista "Danas" Snežanu Čongradin na protestu koji je organizovan kod Doma omladine zbog grafita Ratku Mladiću. On je udario rukom, ali je brzom intervencijom pripadnika policije u civilu priveden. Muškarac, koji je rekao da je član pokreta Levijatan, je reporteru N1 rekao da je novinarku udario "po telefonu". Pokret Ne davimo Beograd i Demokratska stranka osudili napad na novinarku.

Prema rečima Snežane Čongradin, sve se odigralo vrlo brzo.

Naime, mladić je vređao aktiviste nevladinih organizacija, a ona je pokušala da razgovara sa njim. Međutim, on je iznenada udario. Srećom, policajci su ga sklonili sa lica mesta.

Kako je navela za N1, ona nije povređena tokom ovog incidenta.

Povezane vesti

Kako javlja reporter N1, policija je uhapsila i nekoliko desničara koji su se protivili uklanjanju grafita. Naime, njih petorica se pojavilo nakon što su predstavnici NVO pokušali da uklone grafit, bili su agresivni i pokušali su da spreče uklanjanje grafita. Pripadnici MUP-a su ih nakon toga uhapsili.

Jedan od prisutnih desničara uputio je uvrede ekipi N1 televizije.

Demokratska stranka je najoštrije osudila napad na novinarku Snežanu Čongradin, kao i uvrede ekipi televizije N1, i zatražila da svi počinioci budu oštro i u što kraćem roku kažnjeni. DS je u saopštenju navela da su novinarima u Srbiji „već godinama nacrtane mete na leđima“.

Pokret Ne davimo Beograd takođe je napad na Čongradin. „Ovo nije prvi put da se Snežana Čongradin nalazi na meti desničarskih ekstremista. Smatramo da kao društvo ne smemo da dozvolimo da iko bude životno ugrožen zbog svog mišljenja i javno izrečenih stavova, kao što je to očigledno slučaj“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija okupilo se ispred Doma omladine na protestu zbog grafita „Ratko Mladić srpski heroj“, a pored njih se nalazi kordon policajaca. kako je javio reporter N1, novinarskim ekipama je bio zabranjen pristup kod Doma omladine.

Ranije danas je prelepljen grafit Ratko Mladić srpski heroj na Platou Milana Mladenovića u Beogradu. Taj grafit, koji već duže vreme stoji u Makedonskoj ulici,  bio je prelepljen nalepnicama na kojima piše „Ratko Mladić ratni zločinac“ i „Ratko Mladić osuđen za genocid“. Međutim, već posle sat i po nalepnice su uklonjene, saopštila je Nataša Kandić iz FHP i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mestu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare