Desilo se i to – politika u Srbiji svela se na „ajde se bijemo“

Vesti 25. jun. 202119:10123 komentara
Podeli:

Prvi duel predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa opozicijom dogodio se na pragu zgrade predsedništva. Pošto je Vučić juče pozvao čelnike Narodne stranke na tuču oni su se danas pojavili na predsednikovom radnom mestu kako kažu da bi ga pitali "da li je to normalno da ih poziva na tuču". Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručuje da su pripadnici jedinice Kobre "sprečili" da Jeremić i još tri funkcionera te stranke "dobiju ono po šta su došli" od predsednika. Šta se tačno dešavalo unutar zgrade Predsedništva nije poznato, a rekonstrukciju događaja dali su funkcioneri Narodne stranke čim je svađa okončana.

Ko se tresao na Andrićevom vencu? Nije prvi put da predsednik Srbije poziva nekog da ga napadne i da poručuje da će se sam braniti. To možemo čuti gotovo u svakom njegovom nastupu, pa je tako juče funkcionerima Narodne stranke poručio:

POVEZANE VESTI:

„Vas petorica se skupite, ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković, eto vas petorica samo mene linčujte, nemojte nekog drugpog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da izvedete. Ja ću sam da dođem gde god mi kažete da me vas petorica linčujete, samo da vidim kako ćete to da izvedete.“

Prvi put je neko rešio da se pozivu odazove, pozvoni na vrata predsedništva i na taj način pokuša da reši stvari. Na ulazu u zgradu predsedništva pojavili su se funkcioneri Narodne stranke koje je Vučić i pozvao: Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić, i na prijavnici rekli da ih je predsednik pozvao.

Vučić je ubrzo sišao u pratnji obezbeđenja jer je predsednik uvek u pratnji obezbeđenja.

vuk jeremić
Izvor : N1

„Tresao se bukvalno se tresao“, tvrdi Vuk Jeremić.

„Ljudima iz obezbeđenja je bilo neprijatno, počeo je da se dere, počeo je da se unosi u lice, i govorio: ‘Ajde me tuci’. Oko njega obezbeđenje, da sam ga dodirnuo zna se šta bi bilo po službenoj dužnosti. Rekao je gde hoćeš, rekoh: ‘Ajde sad ovde, izađi napolje!’ Nije smeo da izađe napolje, vikao je, psovao je, vređao, pretio“, prepričava predsednik Narodne stranke „bliski susret“ sa Vučićem.

Umesto fizičkog kontakta funkcioneri Narodne stranke kažu da su Vučiću ponudili razgovor na javnom servisu ali je on i to odbio.

„On je nas pozvao da nas bije, mi smo se pojavili da ga pitamo da li je on stvarno normalan da javno preko televizije zove građane Srbije i svoje političke protivnike da ih bije“, kaže Jeremić.

miroslav aleksić
Izvor : N1

Kako predsednik Srbije nije napuštao Predsedništvo, sve se završilo na raspravi u delu zgrade gde obično ulaze novinarske ekipe. Funkcioneri Narodne stranke Miroslav Aleksić i Borislav Novaković tvrde da su predsedniku ipak stigli da postave i konkretna pitanja.

„Iskoristio sam priliku da ga pitam: ‘Zašto ne smete sa mnom u duel oko Jovanjice? Već ste me prozivali nekoliko puta’, nije ni A rekao, okrenuo se i pobegao. Jedna neverovatna stvar“, kaže Miroslav Aleksić.

„Pored tog deranja i Vuka koji je sa njim pokušao da uspostavi kontakt, je bilo da ga pitam zašto Novim Sadom upravlja Andrej Vučić“, kaže Novaković.

Izvor : MUP Srbije

Ministar policije Aleksandar Vulin saopštava da su funkcioneri Narodne stranke pokušali da isprovociraju predsednika Vučića.

„Čestitam pripadnicima Kobri što su uspeli da Jeremića i još trojicu spreče da od predsednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili“, naveo je Vulin.

Premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru je odazivanje Narodne stranke na poziv predsednika ismejala.

„Odoše hrabriše da linčuju @avucic (Vučića). A da ga pogledaju u oči, morali da su izvedu svojevrsnu Cirque du Soleil tačku: stao Vlada, pa Bora na Vladu, Miki na Boru, Vuk na Mikija, i tako stiže oči u oči sa Predsednikom. ‘Ok, linčovaćemo te neki drugi put.’ Ovi su pobedili i Mariniku“, napisala je Brnabić.

Iako nisu bili na mestu događaja provladini tabloidi znaju sve šta se dešavalo u Predsedništvu. Svi do jednog prenose da su funkcioneri Narodne stranke pobegli i da se Jeremić novinarima obratio plašljivim glasom i rekao da nije očekivao da će se predsednik zaista pojaviti pred njima. Iz Srpske napredne stranke prva se oglasila funkcionerka Jadranka Joksimović.

„Jeremić i njegove partijske kolege, pokazali su pravi profil nedemokratskog, necivilizovanog i nasilnog političara i stranke“, ocenila je Joksimović.

Sve se događa pošto je Narodna stranka obelodanila da poseduje dokument Vlade Srbije koja je, kako tvrde, 8. aprila ove godine donela tajnu odluku o gradnji gasovoda do Loznice.

„Taj dokument jasno pokazuje da je došlo do ozbiljnog marifetluka teškog 75 miliona evra izgradnja gasovoda, možemo ga nazvati gasovod Rio Tinta, koji treba da gradi Milenijum tim“, kaže Jeremić.

Snimak kamera iz Predsedništva do ovog trenutka nije izašao u javnost i niko se iz Predsedništva nije oglasio.

Komentari

Vaš komentar