Deo Srbije pod snegom, oko 4.000 domaćinstava bez struje u užičkom kraju

Vesti 30. nov. 202108:08 > 13:446 komentara
Podeli:
Sneg, planina, Divčibare
Izvor: N1

U Srbiji su se zabeleli vrhovi Stare planine, Zlatibora, Kopaonika, prve pahulje pale su i u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji i Gračanici. Oko četiri hiljade domaćinstava ostalo je bez struje u užičkom kraju, prenosi RTS.

Zbog padavina, uglavnom su klizavi kolovozi na putevima širom Srbije.

Na Divčibarama je sinoć pao prvi sneg, javlja dopisnica N1. Debljina snežnog pokrivača je 15 centimetara. Temperatura je minus 5. Svi putni pravci prema ovoj planini su prohodni.

Pogledajte fotografije sa Divčibara:

Prvi sneg uzrokovao je probleme sa snabdevanjem električnom energijom u užičkom kraju, gde trenutno struju nema oko 4.000 domaćinstava, piše RTS.

Do obustave električne energije došlo je zbog kidanja žica na dalekovodima, koje je uslovio mokar sneg, kažu nadležni iz Elektrodistribucije Užice.

Najveći problem trenutno je na području Bajine Bašte gde struje nema u planinskim selima.

Na teritoriji grada Užica bez struje su Stapari, Jasike, Ponikve i Vrutci.

Sve ekipe EPS-a iz užičkog kraja su na terenu, a u otklanjanju kvarova i čišćenju terena ispod dalekovoda i nisko naponske mreže pomažu im vatrogasci i spasioci. Oni su za sada uspeli da saniraju dobar deo kvarova na užoj teritoriji Bajine Bašte i Arilja.

Sneg je izazvao i probleme u saobraćaju na Zlatiboru, gde je palo oko 20 centimetara snega.

Kiša je pala na celoj teritoriji Rasinskog okruga, kod Ćelijskog jezera provejava sneg. Na  Kopaoniku je palo 14 centimetara snega, Jastrepcu oko pet.

Na Kopaoniku duva i jak severni vetar.

Snežni pokrivač formiran je i na – Tari, Debelom brdu, Kadinjači, Staroj planini.

Ekipe putara su na terenu, prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a obavezna je upotreba zimske opreme na saobraćajnicama koje vode ka planinama.

Komentari

Vaš komentar