Deo roditelja gimnazijalaca u Nišu zahteva dolazak učenika na regularnu nastavu

Vesti 14. sep 202119:2829 komentara

Pojedini roditelji iz Niša okupili su se večeras ispred Gimnazije Svetozar Marković u tom gradu sa zahtevom da se srednjoškolcima koji uče u toj gimnaziji, omogući dolazak na regularnu nastavu.

Zahtev će predati upravi skole i Ministarstvu prosvete revoltirani time što se mere za suzbijanje epidemije kovida-19 u manjim gradovima primenjuju tako da se škole zatvaraju, dok se svi ostali masovni skupovi odvijaju kao da virusa nema. Niš je jedan od gradova u kome su srednje škole kompletno prešle na onajn nastavu zbog pogoršanja epidemijske slike, dok uveče, kako je rečeno, deca koja ne mogu u školu, bez problema mogu u klub ili na koncert. Dok očekuju i podršku direktora, kažu da što se roditelja tiče, većina deli ovaj stav.

„Mi smo se danas okupili kao roditelji potpuno spontano, da bismo direktoru škole uručili zahtev da nam se deca hitno vrate u školu, zato što je neverovatno da rade kafići, održavaju se svečanosti, prave se proslave, rođendani, koncerti, rade bioskopi i splavovi, a jedino je zabranjeno da se ide u školu“, rekla je Marina Manić, učesnica na ovom skupu.

Ona je ocenila da je posle više od godinu dana onlajn nastave, ovakav vid školovanja „totalni sunovrat“, i dodala da roditelji zahtevom za vraćanjem u školu žele da zaštite svoju decu.

Komentari

Vaš komentar