Demonstrantkinja kaže da „nije ni dotakla“ Vučićevića, on tvrdi da je ogreban

Vesti 28. sep 202217:06 21 komentara
Protest, Informer, silovatelj, intervju, serijski silovatelj, naslovna strana
N1

Tokom protesta zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem, jedna od demonstrantkinja prišla je glavnom i odgovornom uredniku lista Draganu J. Vučićeviću i pitala: „Kako smeš?“, a potom ga i šutnula. Demonstrantkinja je Vladica Čulić, koja opisala kako se ceo incident odigrao.

U razgovoru za Nova.rs, Vladica Čulić kaže da je njena reakcija došla „prirodno, iz revolta i besa“.

„Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota“, rekla je Vladica za Nova.rs.

„On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština“, rekla je ona.

Svoje viđenje događaja u izjavi za Informer ispričao je i Vučićević.

„Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije, video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne. Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje“, rekao je Vučićević za „Informer“.

On kaže da se ovaj napad desio tačno ispod sigurnosne kamere.

„Jedna kratko ošišana devojka, sva istetovirana i sa pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tečnošću dok su me njeni saučesnici vređali i pretili. Nju sam uspeo nakratko da snimim mobilnim telefonom, a čitav incident su kamerom snimili i novinari agencije Beta“, dodao je urednik „Informera“.

Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podneti prijave protiv napadača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare