Demokratska stranka podržala proteste poljoprivrednika

Vesti 09. avg 202212:28 4 komentara
N1

Demokratska stranka podržala je proteste poljoprivrednika udruženih u Inicijativu za opstanak srpskog poljoprivrednika, uz ocenu da je Vlada Srbije direktnim uplitanjem - kroz zabranu izvoza suncokretovog ulja - napravila poremećaj na tržištu i prouzrokovala pad cene suncokreta.

U saopštenju DS ukazuje da je dodatni problem izazvala suša, koja je drastično smanjila ovogodišnji rod, ali još veći problem predstavlja loše vođenje agrarne politike koje će kao rezultat imati drastično smanjenje broja gazdinstava.

Povezane vesti

„Zbog najskuplje setve u istoriji srpske poljoprivrede, dobrim delom uzrokovane krivicom države, lošom agrarnom politikom i sušom, danas brinemo zbog opstanka većine paora“, navela je DS i ukazala da će se problemi paora vrlo brzo odraziti i na sve druge građane, kroz nedostatak kvalitetne hrane domaćeg porekla i veoma visoke cene.

Demokratska stranka istakla je da zahteva da Vlade izađe u susret zahtevima poljoprivrednika i da je neophodno da u predelima koji su pogođeni sušom proglasi elementarnu nepogodu i omogući određene pogodnosti koje proističu iz ove odluke.

„Zbog loših rezultata rada i velikog nezadovoljstva poljoprivrednika, jasno je da Branislav Nedimović ne sme biti ministar u novoj Vladi jer bi time svim poljoprivrednicima još jednom bila poslata poruka da država ne brine o njima“, ocenjuje DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare