Demanti kompanije SBB da je prodata Telekomu izazvao lavinu komentara na mrežama

Vesti 24. sep 202208:0051 komentara
Izvor: N1

Saopštenje kompanije SBB u kojem upozorava javnost i korisnike svojih usluga da se „već duže vreme protiv nje vodi pravi propagandni rat širenjem dezinformacija da se kompanija SBB prodaje“ izazvalo je brojne reakcije korisnika društvenih mreža.

Kako je saopštila kompanija SBB, radi se „o izrežiranom scenariju, koji je evidentno osmislila konkurencija, da je ‘kompanija SBB je prodata kompaniji Telekom Srbija‘, a korisnicima SBB se preporučuje da pređu na MTS usluge“.

Više korisnika navelo je da je „informacija“ o navodnoj prodaji kompanije SBB još ranije stigla do njih, tvrdeći da su te priče potekle upravo iz konkurentske kompanije MTS.

N1/Printscreen/Twitter

Jedan od korisnika Tvitera napisao je da agenti prodaje kompanije Telekom Srbija zovu i nude mogućnost otplate preostalog iznosa od godinu dana obaveze prema SBB-u samo da se sklopi ugovor sa Telekomom, a da je reč o masovnoj pojavi potvrdilo je više korisnika različitih društvenih mreža.

N1/Printscreen/Twitter

„To je apsolutno tačno, zovu telefonom neprekidno“, glasi jedan od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

Takođe, na osnovu komentara na svim društvenim mrežama može se videti da mnogi korisnici usluga kompanije SBB odbijaju da pređu u MTS.

N1/Printscreen

Neki od korisnika navode i da kompanija MTS uvodi svoju mrežu u stambene zgrade bez odluke skupštine stanara.

„Nije mi jasno samo to da bez odluke kućnog saveta MTS uvede svoju mrežu kroz hodnik zgrade. Neko reče da hodnik nije ničiji, pa zašto onda mi stanari plaćamo održavanje? Za pola dana su provukli kablove i niko od stanara nema pojima da su se uselili u zgradu. Zvali smo da pitamo upravnika ko im je dozvolio da to rade, reče niko, ali oni su se uselili bez odobrenja. Nadam se da će tužba protiv MTS-a biti pokrenuta“, napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

N1/Printscreen/Facebook

U odgovoru na taj komentar, korisnica Fejsbuka napisala je da kablovski operatori „ne mogu da rade unutar zgrade ako saglasnost nije dalo više od 51 odsto vlasnika stanova“.

„Ako to zaista nemaju, nazovite MTS i tražite da uklone kablove. Ako ne urade, slobodno ih vi uklonite. Samo proverite da se ostale komšije ne prave lude, a u stvari su potpisali saglasnost“, savetuje ona.

Drugi su, pak, podsetili koliko je novca MTS potrošio na kupovinu prava za prenošenje utakmica Premijer lige.

N1/Printscreen/Facebook

„Telekom ni sebe više ne može da isčupa iz dugova, pre će SBB kupiti njih nego obrnuto“, zaključila je jedna korisnica Fejsbuka.

Komentari

Vaš komentar