Direktor JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac: Neistiniti navodi uzbunjivača

Vesti 14. jul 202112:44 > 13:29 7 komentara
Printskrin/Youtube/SatTelevizija

Povodom priloga TV N1 koji je objavljen i na portalu pod naslovom "Prijava uzbunjivača: Policajci i izbeglički kamp u Požarevcu piju zagadenu vodu", direktor JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac Aleksandar Dimitrijević u demantiju ocenjuje kao neistinite informacije koje je izneo uzbunjivač Darko Nenadić. Magistar tehničkih nauka i predsednik pokreta Dveri u Požarevcu Darko Nenadić je zaposlen u Vodovodu i podneo je krivičnu prijavu protiv Dimitrijevića navodeći da ima dokaze da objekti odeljenja Saobraćajne policije, Šećerane i naselje Srba proteranih sa Kosova imaju u česmama vodu sa nedozvoljenim količinama nitrata i fekalnih bakterija. S tim u vezi, direktor Dimitrijević nije želeo da daje izjavu kada je sniman prilog, ali je tada za N1 potvrdio da je u toku istraga.

U demantiju dostavljenom portalu N1 navodi se da je JKP Vodovod i kanalizacija odmah po dobijanju rešenja sanitarne inspekcije grada Požarevca od 28. juna 2021. godine preduzelo sve neophodne mere na rešavanju nastalog problema, pre svega obaveštavanjem korisnika o neispravnosti vode za piće i kuvanje.

„Zatim su postavljene cisterne koje su i dalje na usluzi gradanima dok se ne reši tehnički problem koji zahteva vreme i ozbiljne radove na sanaciji mreže. U ovom trenutku završeni su gradevinski radovi na izgradnji 285 m2 nove vodovodne mreže koja uskoro trebala biti puštena u rad po dobijanju dozvole sanitarne inspekcije“, navodi se u demantiju.

Povezana vest

Dodaje se da su neistiniti navodi uzbunjivača da je Dimitrijević imao dve i po godine saznanja da saobraćajna policija i drugi korisnici na tom delu mreže piju neispravnu vodu sa fekalnim sadržajem, „s obzirom da direktor nije bio ni zaposlen niti menovan za direktora pre juna 2019. godine“.

Dimitrijević nije imao nikakva saznanja o ovom problemu sve do dobijanja nalaza sanitarne inspekcije od 28. juna 2021. godine niti je uništavao bilo kakve dokaze, niti je imao nameru da bilo šta prikriva ili drži u tajnosti, već je odmah po saznanju i dobijanju rešenja naložio preduzimanje svih neophodnih radnji i mera u cilju otklanjanja nedostataka na mrežì i snabdevanja korisnika ispravnom vodom“, precizira se.

Dodaje se da „ako je neko i imao saznanja o navedenim problemima na delu mreže i pristupnicama vode koja potiče iz izvorišta Meninac to bi najpre mogao biti upravo uzbunjivač koji je od 1. februara 2008. godine pa sve do dana današnjeg u više navrata bio zaposlen kao Glavni inženjer za tehničko razvojne poslove ili inženjer na izgradnji i odrżavanju mreže tj. na radnim mestima koja po svojoj funkciji nose odgovornost za pojavu ovakvih problema“.

Darko Nenadić svojim neodgovornim ponašanjem i senzacionalstičkim izjavama nepotrebno širi paniku u javnosti i vrši neprimereni pritìsak kako na aktivno rukovodstvo JKP-a tako i na pravosudne organe kojima konstantno podnosi krivične prijave protiv aktuelnog direktora JKP bez ikakvog osnova“, navodi se u demantiju dostavljenom portalu N1 i ističe da će „Nenadić dobiti priliku da svoje tvrdnje dokaže u sudskim postupcima koji će biti pokrenuti protiv njega“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare