Delegacija DS položila cveće na Đinđićev grob i poručila: Ne odustajemo od borbe

Vesti 12. mar 202210:24 1 komentar
Tanjug/ Tara Radovanović

Delegacija Demokratske stranke (DS) položila je na beogradskom Novom groblju venac i cveće na grob nekadašnjeg premijera Srbije i predsednika te stranke Zorana Đinđića, ubijenog na današnji dan 2003. godine.

„Danas obeležavamo godišnjicu ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića i šaljemo snažnu poruku građanima da nismo i nećemo odustati od borbe za dostojanstven život u Srbiji“, saopšteno je iz DS.

Povezano:

Ocenili su da se društvo nalazi u „sveopštoj krizi“, da je iscrpljeno lošim upravljanjem pandemijom, uzdrmanom krizom privrede u kojoj „cene rastu, a plate ostaju iste“.

„Kao direktna posledica krize društva koja je još dublja nego što se na prvi pogled čini, iza nas je godina u kojoj je režim Aleksandra Vučića pokušao da ‘na mala vrata’ izvede na slobodu ubicu premijera Zorana Đinđića. U tome još uvek nisu uspeli, ali nemamo ni trunku sumnje da će nastaviti sa svojim naporima, što našu posvećenost da održimo sećanje na Zorana Đinđića i da do smene vlasti dodje što pre čini još važnijom“, navodi se u saopštenju.

Istakli su da Demokratska stranka „predstavlja branu jednoumlju još od svog osnivanja“, a danas žele da mladima daju razlog da ostanu u Srbiji.

„Da osete nadu i motivaciju koju su mladi 2000. osećali, da ih ništa i niko ne može zaustaviti, da su oni ti koji odlučuju. Da ih podržimo svojim iskustvom, znanjem i mudrošću koje nam je Zoran Đinđić kao svojim naslednicima ostavio u amanet“, piše u saopštenju.

Naveli su da Srbiju zajedničkim snagama žele da učine dobrim mestom za život „u kom se može normalno živeti od plate, gde institucije rade svoj posao i gde su kriminalci u zatvorima“.

„Smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev. Mi to možemo, mi to hoćemo i mi ćemo to i uraditi zajedno sa građanima Srbije. Prvi korak ka slobodi napravićemo 3. aprila“, naglasili su iz DS.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora osudjen je oficir Jedinice za specijalne operacije (JSO) Resora državne bezbednosti Zvezdan Jovanović, dok je na istu kaznu za organizovanje ubistva osudjen i komandant JSO Milorad Ulemek.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare