Dekan FON-a izrekao javnu osudu Siniši Malom

Vesti 15. sep 202107:26 55 komentara
FON
N1

Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milija Suknović izrekao je meru javne osude ministru finansija Siniši Malom, čija je doktorska disertacija, odbranjena na tom fakultetu, osporena zbog plagiranja, piše list Danas.

Podsetimo, nakon što je Upravni sud poništio odluku Odbora Univerziteta u Beogradu kojom je utvrđeno neakademsko ponašanje ministra finansija Siniše Malog, dekan FON-a trebalo je da ministru izrekne „javnu osudu“ – korak koji je bio važan za dalje postupanje drugih organa Univerziteta u Beogradu.

Povezana vest

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović je za Danas objasnila da je rešenjem Odbora za profesionalnu etiku UB naloženo dekanu FON-a da u roku od 30 dana od prijema rešenja postupi po presudi Upravnog suda, odnosno da donese odluku o izricanju mere.

„Dekan je 13. septembra dostavio Univerzitetu odluku kojom izriče meru javne osude Siniši Malom, čime je postupio u skladu sa pomenutim rešenjem Odbora. Počev od prijema odluke dekana počinje da teče rok za žalbu od 15 dana. Žalbu mogu podneti Siniša Mali i podnosilac zahteva, a žalba se podnosi Odboru za profesionalnu etiku UB. Postupak još uvek u toku sve dok rok za žalbu ne istekne, što znači da odluka dekana nije konačna“, izjavila je za Danas Ivanka Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare