Dejan Nikolić Kantar pretio u sudnici na pretresu zbog pretnji OK Radiju

Vesti 16. avg 202216:04 21 komentara
Fonet/Ljiljana Stojanović

Četvrorosatni glavni pretres u slučaju pretnji OK radiju i ugrožavanja bezbednosti završen je pretnjama koje je optuženi Dejan Nikolić Kantar uputio svima koji se bave tim slučajem - vlasnici Oliveri Matković, novinarima i drugim, javlja reporter FoNeta.

Povezane vesti:

Nikolić je, iznerviran raspravom oko toga da li će mu biti ukinut pritvor, na kraju suđenja rekao da će da „iskrši Vranje“, kao i one koji se plaše i osećaju nebezbedno misleći na vlasnicu i finansijsku direktorku, a pominjao je i člana stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića.

U jednom trenutku, Nikolić rekao da se „to u Jasenovcu 1941. rešavalo sa ‘tak-tak-tak'“ i da se on nikoga ne plaši.

Iskaz o slučaju pretnji vlasnici OK radija i zazidavanju prozora na tom mediju dao je Nikolić, kao i dve oštećene osobe, koje su, vidno potresene, ponovile svoje iskaze i ispričale genezu svih pretnji, a direktorka je na kraju suđenja počela i da plače.

Sa druge strane, Nikolić je negirao da je bilo kome pretio, ali se i vrlo bahato ponašao tokom suđenja obraćajući se sudiji sa „ti“.

Pre početka suđenja, veliki broj Roma, koji su dovezeni autobusima iz Gornjeg Vranja i Surdulice kako bi pružili podršku Nikoliću nosio je majice sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vuč i porukom „Vučiću, pomozi da pravda pobedi“.

Preko puta Osnovnog suda u Vranju bila su istaknuta tri transparenta sa natpisom „Pravda za Kantara“.

Po završetku suđenja, znatno manji broj ljudi, uglavnom zaposlenih kod Nikolića, sačekao je njegov izlazak i pozdravio ga skandiranjem.

Skandiranje se nekoliko puta čulo i tokom suđenja.

Nastavak suđenja je zakazan za 30. septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare