Darko Glišić: Šormaz – egzibicionista, oduševljenje što se kandiduje za ministra

Vesti 06. maj 202210:39 > 13:54 20 komentara
N1/arhiva

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić nazvao je člana Glavnog odbora te stranke Dragana Šormaza "egzibicinistom" jer se sam javno kandiduje za ministra, navodeći da oni koji to čine sigurno neće biti u novoj vladi.

Povezane vesti:

„Ne bih da komentarišem egzibicioniste koji se obraćaju sopstvenoj stranci i javnosti putem medija koji isključivo služe demonizaciji iste te stranke i njenog predsednika“, rekao je Glišić, za TV Pink podom današnjeg intervjua Šormaza listu Danas u kojem je član GO te stranke naveo da je „vreme da bude angažovan u izvršnoj vlasti“.

Šormaz je rekao i da je „njegov odnos sa američkim ambasadorima, zvaničnicima, kongresmenima, senatorima već deceniju na veoma visokom nivou, a kakav je njihov odnos prema meni vidite i sami, samo to nije na meni da komentarišem“, kao i da sledeća vlada „mora da bude proevropska“.

Glišić je ironično rekao da je Šormaz „veoma uspeo u životu time što je stigao do naslovne strane Danasa“.

„Oni koji to rade moraju da znaju da smo mi u stranci veoma, pod navodnim znacima, oduševljeni kada čujemo da se neko predsedniku stranke, stranci i njenim članovima obraća preko medija koji 24 časa dnevno demonizuju predsednika države, njegovu porodicu“, rekao je Glišić.

On je navo da „ko god je sam sebe predložio, poput ovog jednog što smo spominjali, e ti neće biti sigurno (ministri), ti koji su se sami kandidovali sto posto neće dobiti podršku unutar stranke“.

Prema Glišićevim rečima, niko ne zna ko će, od drugih ličnosti, biti u vladi jer takvih razgovora još nije bilo, dodajući da postoje druga važnija posla, da bude dovoljno gasa, nafte.

„Predsednik Vučić se nadljudski bori za interese Srbije“, naglasio je Glišić.

Povodom, kako je rekao, „vesti koje se plasiraju“ iz nekih medija da se „vraća Rio Tinto“, Glišić je naveo da on lično „nikad ne bi ukidao Rio Tinto“, ali da je „vlada donela odluku, na snazi je, i nema tu nekakve dileme, to su samo špekulacije“.

„Kako je to litujum svuda zdrav i razvojna šansa a samo nije u Srbiji. Kako nigde ne ugrožava životnu sredinu nego samo u Srbiji. Lažni ekolozi sa lažnom brigom za životu sredinu nemaju nikakav program da ponude građanima i pokušavaju da ih podbune i izazovu revolt“, rekao je Glišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare