Dariji Kisić Tepavčević nije dozvoljen ulazak na Kosovo

Vesti 11. jun. 202113:36 > 18:419 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo inostranih poslova i dijaspore Kosova potvrdilo je da ministarki rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike Dariji Kisić Tepavčević nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova.

„Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore nije odobrilo zahtev za ulazak na Kosovo gospođi Dariji Kisić Tepavčević“, kaže se u odgovoru Ministarstva.

Tepavčević je navodno planirala da održi ispit sa studentima treće godine na Odeljenju za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici.

Izvor: RTS

Kancelarija za KiM: Kršenje sporazuma o slobodi kretanja

Odluka prištinskih vlasti da zabrani ministarki Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo je kršenje sporazuma o slobodi kretanja, ocenila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kisić Tepavčević je najavila posetu „na vreme i u skladu sa svim procedurama, jer je u sklopu svojih redovnih aktivnosti trebalo da, kao profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za epidemiologiju, održi ispit studentima treće godine“.

„Skandaloznom politikom zabrana i barijera Priština po ko zna koji put demonstrira svoje anticivilizacijsko opredeljenje i jasno stavlja do znanja da se protivi svemu srpskom“, ističe u saopštenju Kancelarija.

Očigledno je da „prištinski političari na čelu sa Aljbinom Kurtijem nemaju valjanu argumentaciju sa kojom bi došli za pregovarački sto u Briselu sledeće nedelje, pa se sada služe ovakvim potezima, koji direktno potkopavaju dijalog“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar