Danas sednica Kriznog štaba, nije poznato koje bi mere mogle da se nađu na stolu

Vesti 14. jan. 202213:1514 komentara
Podeli:

Proteklih nedelju dana u Srbiji se beleži petocifren broj zaraženih od koronavirusa, sa rekordom od četvrtka sa 13.753 novozaražene osobe u jednom danu. Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa zasedaće u 15 sati.

I ovog jutra veći broj građana dolazi u kovid ambulante u Beogradu kako bi se testirao na prisustvo koronavirusa. Za danas u 15h zakazana je sednica Kriznog štaba, prva posle praznika.

Povezane vesti

U poslednja 24h novi rekord – 13.753 nova slučaja koronavirusa, a 19 osoba je preminulo. Lekari kažu da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća, ali istovremeno ih smiruje činjenica da je broj hospitalizovanih relativno mali u odnosu na broj obolelih.

Omikron soj koronavirusa je zarazniji, posebno od delta soja, ali izaziva slabije simptome kod vakcinisanih, ali ga ipak ne treba potcenjivati. Kažu lekari da on ostaje u gornjem respiratornom traktu i da ne ide na pluća, što je dobra stvar, ali da se isto tako širi maksimalnim poznatim intenzitetom.

Na snazi su stare mere, još nije poznato koje bi mere mogle da se nađu na stolu Kriznog štaba danas u 15h, ono što znamo jeste da su juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić komentarisali epidemiološku sliku i rekli su da je, pored toga što imamo veliki broj novozaraženih, što je svakako zabrinjavajuća stvar, bitno ipak očuvati i ekonomiju.

Goran Vesić je rekao da će se na današnjoj sednici boriti za to da se i ekonomija sačuva, ali da se ne zna kako će izgledati nove mere ukoliko ih bude bilo.

Podsetimo, Krizni štab poslednji put sastao se pre praznika, kada nisu donesene nove mere, a iz Ujedinjenih protiv kovida kažu da ne očekuju da će se išta bitno promeniti i na ovoj sednici i kažu da se odluke na Kriznom štabu donose isključivo zbog populizma.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar