Danas: Raspuštena četiri odbora Narodne stranke zbog učešća u Ponoševoj kampanji

Vesti 11. apr 202223:18 8 komentara
narodna stranka, narodna stranka logo
N1

Na sednici Izvršnog odbora Narodne stranke održanoj u četvrtak, 7. aprila, ovo telo na čijem čelu je prvi poptredsednik partije Miroslav Aleksić, raspustilo je četiri lokalna odbora zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša, saznaje Danas.

Raspušteni su odbori Sombor i Subotica, a na mesto poverenika postavljen je Predrag Dragojević, potpredsednik Izvršnog odbora. Takođe raspušteni su odbori Kostolac i Žagubica i na mesto poverenika ova dva odbora postavljen je potpredsednik Izvršnog odbora Nenad Milojičić „Keks“, navodi Danas.

Razlog za raspuštanje ova četiri odbora jeste to što su aktivno učestvovali u predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša i pored izričite zabrane predsednika stranke Vuka Jeremića da se ne učestvuje u kampanji, tvrdi izvor lista.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, u narednim danima očekuje se raspuštanje još nekih odbora koji su učestvovali u Ponoševoj kampanji kao što su Kraljevo, Šabac, Stara Pazova…

Kako saznaje Danas, sednica Izvršnog odbora Narodne stranke bila je burna jer se raspravljalo o rezultatima izbora i odnosima unutar koalicije.

Neki od učesnika burno su raspravljali o rezultatima izbora, učešću pojedinaca u kampanji i odnosu vrha stranke prema članstvu. Tema je bila i izborni rezultat Miroslava Aleksića u njegovom rodnom Trsteniku, navodi list.

Podsetimo, Ponoš je na predsedničkim izborima osvojio prema nezvaničnim rezultatima 18,4 odsto glasova, dok je parlamentarna lista Ujedinjeni za pobedu Srbije, u kojoj je NS nastupila, osvojila 13,7 odsto.

Ponoš je pre nekoliko dana obavestio javnost da je istupio iz Narodne stranke, što je iz te partije potvrđeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare