Danas prikaz sposobnosti Vojske Srbije, uvedene nove linije prevoza ka Batajnici

Vesti 30. apr 202208:30 23 komentara
pasuljanske livade
Tanjug/Zoran Žestić

Nove privremene linije gradskog prevoza uvedene su prema Batajnici, povodom prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022" na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", a povećan je i broj autobusa na postojećim linijama, saopštili su organizatori.

Uvedene su privremene linije 706AM na relaciji Batajnica (železnička stanica) – Aerodrom „Batajnica“ – parking u zoni preduzeća „Pinoles“ (neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu), i 706AB na relaciji Batajnica – Aerodrom „Batajnica“ – parking u zoni preduzeća „Pinoles“.

Vozila sa privremenih lokalnih linija 706AM i 706AB menjaće smer kretanja na parkingu u zoni preduzeća „Pinoles“, i koristiće postojeća stajališta linija gradskog prevoza duž te trase.

Prikaz sposobnosti otvoren je za građane od 8.30 do 15.00, a posetioci će moći da uđu na tri ulaza – glavni ulaz na vojni aerodrom, ulaz u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“, kao i na alternativni ulaz iz pravca Nove Pazove, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije prikazaće na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ deo sposobnosti i novog naoružanja uz angažovanje više od 40 letelica i 300 borbenih sredstava, uključujući i sistem protivvazduhoplovne odbrane srednjeg dometa FK-3, nedavno dopremljen iz Kine. Kako je najavljeno iz Ministarstva odbrane, dinamički deo prikaza počeće u 11 časova i u njemu će učestvovati više od 1.000 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

U okviru prikaza biće izveden helikopterski desant, vazdušni defile i demonstrativni skok pripadnika 63. padobranske brigade. Najavljeno je i da će demonstraciji dela sposobnosti VS prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare