Danas: Kako su u koaliciji „Moramo“ raspodelili mandate

Vesti 27. jan. 202210:21 > 11:4410 komentara
Podeli:
Koalicija Moramo
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Ko će i na kojim pozicijama biti na listama izborne koalicije „Moramo“ ( Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Akcija) za predstojeće parlamentarne i beogradske izbore biće poznato posle 5. februara, rečeno je Danasu u ovoj koaliciji.

Kako je rečeno za Danas, za sada su postignuti načelni dogovori o rasporedu i kvotama na listama, nema nezadovoljnih, najbolji ljudi će biti pozicijama sa kojih mogu da daju najveći doprinos, a javnost će o pojednostima biti obaveštena kada sve organizacije potvrde na svojim organima dogovoreno.

POVEZANE VESTI:

Pokret „Ne davimo Beograd“ 5. februara ima svoju skupštinu kada se očekuje i potvrda lista ali i toga da će član Malog veća Dobrica Veselinović biti nosilac liste za beogradske izbore i biti predložen za kandidata za gradonačelnika glavnog grada.

Ono što se do sada zna je i da će nosilac liste za parlamentarne izbore biti Nebojša Zelenović, lider Akcije, a prvi na parlamentarnoj listi biće Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka.

Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka za Danas kaže da su sva pitanja koja inače koče postizanje dogovora u srpskoj politici, u ovoj koaliciji jednostavno prevaziđena.

„Jedina ideja vodilja je da najbolje i najkvalitetnije ljude stavimo na mesta odakle mogu dati svoj najveći doprinos. O svemu se zajednički dogovoramo, a konkrento o broju i poziciji na nekoj listi, ako to javnost zaista i zanima, obavestićemo vas onda kada i mi budemo imali konačan spisak ovih hrabrih i odlučnih ljudi“, naveo je Miketić.

I Nebojša Zelenović osnivač Akcije misli da građane ne zanima koliko Akcija ima mandata. „Koga briga kad dođe kući, uključi prečistač vazduha i naspe filtriranu vodu iz česme ili još gore kupi za 120 dinara flasišranu, koliko Akcija ima mandata“, navodi on.

Lideri koalicije „Moramo“ Dobrica Veselinović, Aleksandar Jovanović Ćuta i Nebojša Zelenović zvanično su u utorak potpisali sporazum o formiranju koalicije. Kako je tada saopšteno, koalicija predstavlja „novu i autentičnu zeleno-levu opciju na političkoj sceni Srbije“.

Komentari

Vaš komentar