Danas: Branimir Nestorović osniva pokret „Vitezovi reda zmaja“

Vesti 21. dec 202120:46 > 22:10 229 komentara
N1

Branimir Nestorović, dečiji alergolog i pulmolog, najavio je osnivanje pokreta "Vitezovi reda zmaja", piše list Danas.

Doktor, koji je široj javnosti poznat kao donedavni član Kriznog štaba u borbi protiv koronavirusa, iz kojeg je izbačen zbog kontroverznih stavova, u prvom redu protiv vakcinacije, zajedno sa Sašom Borojevićem, sutra predstavlja svoj pokret, piše Danas.

Koji su njegovi ciljevi, načela, za šta se zalažu i kakve su im ambicije, Danas je ostao bez odgovora, jer Nestorović nije želeo da odgovori na pitanja. Upitani da prokomentarišu najavljeni pokret, sagovornici Danasa su uglavnom reagovali sa podsmehom.

„U Srbiji na izborima dobićemo zmajeve, vitezove, verovatno jogi-letače, vračare i fakire, ali sigurno znamo da normalan izborni proces nećemo imati. Dekadencija društva je tolika da se više ni ne čudimo ovim egzotičnim pojavama. Naravno, od svega profitira samo naprednjački režim, jer samo oni umeju da plivaju u obolelim društvenim tokovima“, navodi za list profesorka Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije.

Sličnog mišljenja je i advokat Vladimir Terzić, koji je rekao za Danas da ne zna o čemu se radi, ali da se nada „da zmajevi ne bljuju vatru“.

„Ja mu nisam advokat, a ne znam ko jeste, tako da morate sačekati da se javi doktor. Možda se vakciniše pa je trenutno u nemogućnosti da se javi“, kaže Terzić.

Široj javnosti doktor Branimir Nestorović je postao poznat po izjavi da je korona „najsmešniji virus u istoriji čovečanstva“, i da bi žene trebalo da idu u šoping u Milano u vreme najjačeg „udara“ korone „jer ih štiti estrogen“.

Njegove izjave su vremenom bivale suprotstavljene izjavama epidemiologa iz Kriznog štaba. Između ostalog, zalagao se protiv vakcinacije, te je na kraju isključen iz ovog tela. Nastavljao je da propagira svoje sumnjive stavove piše Danas, zbog čega su njegove kolege iz Ujedinjenih protiv kovida podnele i krivičnu prijavu.

Marko Oljača iz udruženja „Koraci“, koje je i okupilo Ujedinjene protiv kovida, kaže za Danas da iako nikada nećemo dokučiti da li su Nestorovićevi „Vitezovi reda zmaja“ posledica „njegovih razgovora sa ugarskim kraljem Žigmundom ili kakvim drugim vezama sa onostranim“, jedno je sigurno – bizarnijoj pojavi u javnom i društvenom životu nismo skoro svedočili.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare