Dan uživo o „odjecima“ otkazivanja posete Lavrova

Vesti 07. jun 202213:03 0 komentara
N1

O odjecima otkazivanja posete Sergeja Lavrova Beogradu i kako će izgledati budućnost rusko-srpskih odnosa? Da li će Srbija uskoro i definitivno morati da se odluči na čijoj je strani. Ponavlja li se istorija i šta nama danas znači Titovo "ne" Staljinu? Govorimo i o samitu Otvoreni Balkan koji danas počinje u Ohridu i da li put u Evropsku uniju može da vodi preko tog procesa? Gosti "Dana uživo" su Aleksandar Životić, istoričar i univerzitetski profesor i Safeta Biševac, urednica u "Danasu".

Šta pokazuju rezultati prvog nacionalnog istraživanja o nasilju prema ženama i devojčicama u javnom prostoru u Srbiji? O tome razgovaramo sa dr Kosanom Beker iz Udruženja građanki FemPlatz.

Povodom 125 godina od rođenja akademika Nikole Dobrovića, Srpska akademija nauka i umetnosti proglasila je 2022. godinom ovog značajnog srpskog, jugoslovenskog, a mnogi smatraju i srednjoevropskog arhitekte i urbaniste, a kao centralni događaj otvorena je monografska izložba o Dobrovićevom životu i delu. Autori izložbe „Pod zastavama modernih pokreta“ Marta Vukotić Lazar i Bojan Kovačević biće gosti u „Sceni“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!